Ті, хто винен в краху малазійського боїнга МН17 на тимчасово окупованих територіях Донбасу, відбуватимуть покарання в українській в'язниці.

Відповідну угоду Верховна Рада ратифікувала з Нідерландами, йдеться в повідомленні прес-служби. Свій голос за ухвалення документа віддав 241 український народний депутат.

Найбільше голосів за прийняття цього рішення віддала президентська фракція "Блок Петра Порошенка" - 136, 81 нардеп від "Народного фронту" віддав свій голос "за". Позитивно проголосували 54 позафракційних депутата, 43 представника "Опозиційного блоку", 25 нардепів від "Самопомочі", 23 представники групи "Відродження", 21 "підопічний" Олега Ляшка, 20 нардепів від "Батьківщини" і 19 - від "Волі народу".

Угоду між Україною та Нідерландами про співпрацю стосовно злочинів, пов'язаних з катастрофою малаійского МН17, підписали в Талліні 7 липня 2017 року. Цей документ дозволяє визначити, в якому порядку і яким чином залучати до відповідальності тих, кого визнають винним у катастрофі лайнера.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Метою угоди є врегулювання питань, що виникають у зв'язку з переслідуванням і засудженням в Королівстві Нідерландів осіб за злочини, пов'язані зі збивання літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року в Україні, в тому числі співпраці компетентних органів України та Нідерландів", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що уряд Нідерландів заявив, що не бачить підстав для залучення України до відповідальності за катастрофу літака рейсу MH17 в небі над Донбасом. Відомо, що його збили з російського ракетного комплексу "БУК", через незакритий повітряний простір, про що офіційно були повідомлені депутати нижньої палати парламенту Нідерландів.

На підставі доповіді Нідерландської консультаційної ради з питань безпеки, результатів кримінального розслідування JIT, інформації з відкритих джерел, і власного дослідження питання, в тому числі юридичної, на думку уряду в даний час немає юридичних підстав для залучення України до відповідальності.