11 липня, у Запорізькій області в Азовському морі двох людей віднесло у відкрите море. Рятувальники повернули на берег двох осіб. Чоловіка - недалеко від пляжу "Лазурний" в Бердянську, а дівчину - в районі наметового містечка Кирилівка. Про це повідомляє прес-служба ДСНС в Запорізькій області.

У ДСНС Запорізькій області відзначили, що відпочиваючі плавали на надувних матрацах.

Вранці недалеко від пляжу "Лазурний" в Бердянську чоловіка віднесло на матраці на 200 м від берега - у відкрите море. Рятувальники "Комунальної рятувально-водолазної служби" на катері дісталися до відпочиваючого і доставили його на берег. На вигляд чоловікові було 55 - 60 років, від медичної допомоги він відмовився.

Пізніше в районі пляжу наметового містечка Кирилівка дівчину занесло на надувному колі у відкрите море - майже на 700 м. Рятувальники дісталися до відпочиваючої і доставили її на берег. Від медичної допомоги 20-річна дівчина відмовилася.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Рятувальники дісталися до них на катері і доставили на сушу.

У ДСНС закликають відпочиваючих бути обережними та дотримуватися правил безпеки на воді.

"Головне управління ДСНС України у Запорізькій області звертається до громадян з проханням бути обережними та дотримуватись правил безпеки поведінки на водних об'єктах! Не допустіть трагедії в ваших родинах!", - передають рятувальники.

Нагадаємо, відпочиваючі на азовському узбережжі продовжують ігнорувати елементарні правила безпеки. Про це повідомляють рятувальники. Так, за минулу добу на Азовському морі в Запорізькій області сталося кілька надзвичайних пригод. В одному з них загинув чоловік, тіло якого виявили та передали судмедекспертам.

Ще один випадок стався в Приморську – там ледь не потонули троє відпочиваючих. Рятувальникам вдалося врятувати 40-річних чоловіка і жінку з 16-річною дівчинкою, яких в Приморську віднесло на матраці у відкрите море. Їх виявили на відстані 1300 метрів від суші і на моторному човні доставили на берег. Як повідомили в прес-службі ГУ ДСНС регіону, від медичної допомоги врятовані відмовилися. Від служби порятунку залучалися 1 одиниця техніки та 2 чоловіка особового складу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в місті Южне Одеської області стався дуже сильний зсув, в результаті якого піднялося морське дно Чорного моря.

Так, згідно з даними пригода сталася між містом і портом вранці в неділю, 8 липня. Відзначається, що в прибережній зоні на місці триметрової глибини оголився ділянку морського дна довжиною майже 150 метрів. В результаті зсуву загинуло дуже багато риби, креветок та іншої морської живності.