Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив справу про розкрадання коштів проти сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Про це заявив очільник САП Назар Холодницький.

Крім того він зазначив, що раніше не знав про рішення процесуального прокурора та ініціював перевірку.

"Я про це рішення дізнався лише вчора (11 липня - ред.) увечері. Зараз розбираємося", – пояснив він.

За словами Холодницького, відповідне процесуальне рішення було прийняте керівником групи прокурорів, які займались цією справою

"Тепер на мої обурення працівники відповідають, що можуть це сприймати, як тиск. НАБУ хотіло незалежних прокурорів – отримало", – наголосив голова САП.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Разом з тим у НАБУ підтвердили, що четвертим підозрюваним у розкраданні коштів лишається ще один фігурант справи. Це представник фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків Володимир Литвин.

Його адвокат Олексій Кучер також підтвердив, що його підзахисний залишається підозрюваним. Литвину слідство інкримінує привласнення майна та підробку документів.

Крім того деякі ЗМІ заявляють, що Литвин повністю визнав вину в інкримінованих йому злочинах.

Варто відзначити, що оригіналу відеозапису із прихованих камер спостереження у кабінеті колишнього заступника очільника МВС Сергія Чеботаря більше не існує. Один із ключових доказів у справі про "рюкзаки Авакова" знищили силовики.

Наближені до Арсена Авакова посадовці стверджують, що сам міністр очікує на закриття справи, тому що на його думку підозра "базується тільки на змонтованому ролику"

"А оригіналу не існує. Його просто немає. СБУшники, коли відео вилізло в інтернеті, злякалися і знищили як оригінал відео, так і камеру, на яку його записали. Без початкового відео довести, що на змонтованому відео правда, а що монтаж - неможливо", - запевняють наближені до очільника МВС особи.

Відомо, що СБУ встановила камери спостереження в будівлі на вулиці Богомольця ще наприкінці 2014 року. У цьому допомагали співробітники міністерства. На кадрах зафіксована розмова двох людей: швидше за все Чеботаря та Авакова-молодшого. Вони домовляються щодо тендеру про закупівлю рюкзаків за замовленням МВС.

Але з невідомих причин ці фрагменти жодного разу не фігурували у кримінальних провадженнях, хоча відкривали їх ще два роки тому. При цьому військовий прокурор Анатолій Матіос спростовував твердження про те, що на відео – саме заступник міністра.

"Рюкзаки Авакова": від розслідування журналістів до офіційної підозри

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що рюкзакам Авакова влаштували краш-тест.