У Києві вже кілька днів поспіль триває масштабна акція протесту водіїв – власники "євроблях" обіцяють перебувати на території урядового кварталу рівно стільки часу, скільки знадобиться чинній владі, аби почути та виконати їх вимоги.

Мітинг "євроблях" у Києві

Втім, все ж таки із часом кількість машин в центрі зменшилася, ніхто із посадовців так і не вийшов до власників і не вислухав їх претензії та поради. Тому водії прийняли рішення зібратися повторно.

Вони висувають досить чіткі вимоги, серед яких скасування постанови Кабінету міністрів, якою поліцейські мають доступ до митної бази, тож можуть перевіряти законність перебування "євроблях" в Україні, а також ухвалення закону про пом'якшення умов розмитнення.

"Дві основні вимоги: перегляд постанови Кабміну про розширення повноважень поліції щодо авто з європейською реєстрацією та можливість розмитнити автомобілі", - підтвердили активісти.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Пізніше відомий український блогер Кирило Данильченко відзначив, що влада повина дослухатись до думки протестувальників, а не надалі не звертати увагу на масштабну проблему нелегалізованих автомобілів на українських дорогах. Зокрема Данильченко з іронією навів приклад Данії, де це питання врегульоване досить грубо. Наприклад, зробити так само, як в Данії, щоб автомобілі були на 67% дорожче, ніж в інших країнах Європейського Союзу.

Крім того блогер на цьому не зупинився і звернув увага українців на врегулювання цього питання в Сінгапурі: у цій країні потрібно заплатити "подвійну" ціну автомобіля при ввезенні.

Дивіться: Мітинг у Києві: "Євробляхи" заблокували столицю

Як повідомляв портал "Знай.ua", центр Києва заблокували власники автомобілів на єврономерах, які їдуть під адмінбудівлі з акцією протесту. Водії попередили, що мітинги безстрокові та продовжуватимуться доти, доки їх вимоги не будуть враховані чиновниками. Ледь не на світанку десятки євроблях зібралися на Грушевського біля Верховної Ради та Кабміну. Водії вимагають у влади переглянути скандальний закон про ввезення автомобілв з іноземною реєстрацією та їх розмитнення. У планах активістів - масштабна акція протесту. На акції очікується понад 5000 учасників. У перспективі вони планують блокувати дороги до аеропортів в Борисполі і Жулянах, а також блокувати всі основні траси по всій території України.