Колишній капітан та захисник київського "Динамо" Домагой Віда подякував українцям за підтримку під час чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, захисник збірної Хорватії пояснив місцевим ЗМІ свій вислів "Слава Україні!" після переможної гри над збірною Росії, перемогу у якій він присвятив Україні та київському "Динамо".

Так, він зазначив, що провів у Києві п'ять років свого життя та хотів подякувати всім тим хто йому допомагав. Разом з тим він визнав свою помилку, та заявив, що його вислови неправильно розтлумачили у тому числі і російські ЗМІ.

Також він додав, що вся команда сподівається привезти кубок чемпіонів до Хорватії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Я відіграв п'ять років в Україні і хочу ще раз висловити подяку цим людям. Вони завжди підтримують мене. Але багато хто забуває, що деякі речі іноді невірно тлумачаться. Я визнаю свою помилку. Ще раз хочу вибачитися перед усім російським народом. Думаю, я більше не робитиму ніяких відео. Давайте будемо святкувати в неділю ще сильніше, ніж зараз. Але головне - привезти кубок до Хорватії. Нехай наші люди підпалять все, що горить!" - зазначив Віда.

Хорват Вида в эфире "России 24" на русском языке извинился за свои выкрики. "Я знаю, что сделал ошибку и хочу еще раз извиниться перед русскими людьми, — сказал Вида на русском языке. – Извините, это жизнь. Нужно учиться на своих ошибках". https://www.vesti.ru/fifaworldcup/news/883423 #ЧМ2018 #WorldCup

Posted by ВЕСТИ.ru on Wednesday, 11 July 2018
Варто відзначити, що раніше вболівальники збірної Хорватії на початку вчорашнього півфінального матчу проти збірної Англії прокричали на російському стадіоні Лужники "Слава Україні!".

Варто відзначити, що скандування української патріотичної речівки на російському стадіоні було дуже добре чутно. Більше того у мережі зазначають, що скандування хорватів було чутно у під час телетрансляції матчу.

Нагадаємо, що після переможного чвертьфінального матчу проти збірної Росії гравець збірної Хорватії Домагой Віда та тренер Огнєн Вукоєвич присвятили перемогу всій україні та київському "Динамо", кольори якого захищали обидва. Більше того у кінці свого ролика гравець та тренер прокричали українську патріотичну речівку "Слава Україні!", що спричинило справжній скандал.

Так, ФІФА відразу ж відреагувала на слова гравця та тренера, звинувативши їх у використанні політичних мотивів. Більше того організація винесла попередження Домагою Віді, а Огнена Вукоєвича оштрафувала на кругленьку суму.

Проте після того, як ФІФА оголосила попередження Домагою Віду, заявивши, що він може бути дискваліфікований, а Федерація футболу Хорватії вигнала колишнього півзахисника київського Динамо Огнєна Вукоєвича зі збірної, де він був помічником тренера, українці стали на захист футболістів.

Українці влаштували флешмоб на сторінці ФІФА на підтримку Вукоєвича та Віди

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що хорватське "Слава Україні!" докотилося до Кремля.