Президент США Дональд Трамп розповів, що під час двостороньої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним має намір обговорити питання України.

Таку заяву він зробив на прес-конференції в Брюсселі в рамках саміту НАТО в четвер, 12 липня.

Крім того він розповів, що крім України президенти обговорять Сирію та втручання Росії у вибори президента США.

"Я буду в понеділок (16 липня. - Ред.) з ним зустрічатися - з президентом Путіним. Ми будемо говорити про Сирію, і я буду питати його про втручання у вибори, буду знову ставити це питання. Будемо говорити про різні речі. Ми будемо говорити про Україну. Україна тут була сьогодні. Ви знаєте, це дуже цікаво - почути від нього, що він мені скаже. Він може сказати, що не робив цього. Якщо він щось скаже, ви будете першими, хто про це дізнається", - сказав американський лідер.

Разом з тим варто відзначити, що президент України Петро Порошенко проведе зустрія з Дональдом Трампом напередодні його переговорів з російським лідером.

Відомо, що домовленість про проведення офіційної зустрчі підтвердив сам Порошенко, який саме перебуває на саміті країн-членів НАТО.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто відзначити, що до цього моменту про імовірні переговори Трампа та Порошенко говорили лише у дуже вузьких дипломатичних колах.

Крім того Порошенко висловив впевненість, що Трамп та Путін не приймуть жодних глобальних рішень стосовно України під час цієї зустрічі.

"Я нічого не боюсь. І ми маємо дуже сильні заяви і сильну позицію як від Держдепу, так і від Білого дому щодо підтримки України та її незаленості", - пояснив Порошенко.

Варто відзначити, що раніше помічники президента США Дональда Трампа заявили, що побоюються того що глава Білого дому може поступитися президенту Росії Володимиру Путіну у питаннях Криму на зустрічі в Гельсінкі.

Помічники Трампа висловили невдоволення підходом Трампа до вирішення зовнішньополітичних питань. Вони впевнені, що госполар Білого дому намагається встановити дружні відносини, не з європейськими лідерами, а з Путіним.

Більше того напередодні важливого саміту НАТО у Брюселі Трамп встиг заявити, що має намір скоротити витрати США на оборону Європи, якщо члени альянсу не переглянуть свої мінімальні внески до НАТО.

Крім того помічники Трампа стурбовані, що глава Білого дому на переговорах з російським президентом готовий пробачити йому минулі гріхи" і піти на поступки в питаннях "дестабілізації в Україні та анексії Криму".

Екс-помічник Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер стверджує, що Трамп готовий подружитися з Путіним.

За даними американських ЗМІ лідер Білого дому двічі запрошував Путіна в США всупереч порадам помічників. В даний час ряд офіційних осіб Білого дому побоюються, що Путін "зможе скористатися недосвідченістю" Трампа та його неготовністю вникати в деталі.

Чи справді люди Порошенко заплатили 400 тисяч за переговори с Трампом - Секретні матеріали

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Трамп на саміті країн-членів НАТО скасував всі зустрічі, окрім однієї.