Вченим з Інституту геохімії в Гуанчжоу Китайської академії наук вдалося знайти кам'яні знаряддя людини прямоходячої, яким понад мільйон років.

Цю інформацію повідомляє Naked science.

Ці знаряддя є найдавнішими слідами людини на території Євразії. Завдяки цій неймовірній знахідці, вчені зрозуміли, що далекі предки людини покинули Африку і перетнули континент набагато раніше, ніж вважалося.

Найдавніші сліди роду Homo, вік яких складає 2,8 мільйона років, знайшли в Ефіопії. За межами Африки найдавнішими вважалися останки знайдені в Дманісі в Грузії - вони датуються 1,77-1,85 мільйона років тому. Найдавніші свідчення присутності H. erectus на сході Євразії — в Китаї і Індонезії — включають кам'яні інструменти і залишки, датовані 1,5-1,7 мільйона років тому.

Вчені досліджували Лісове плато в східній частині Центрального Китаю і виявили сотню кам'яних наконечників, відщепів і ядер для виготовлення знарядь. Більше того, вони знайшли останки тварин, які колись жили на цьому місці. Використовуючи палеомагнітні дані, дослідники встановили вік знахідок - їм приблизно 2,12 мільйона років.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Можна зробити висновок, що стародавні люди вийшли з Африки на 250 тисяч років раніше, ніж вважалося, а на сході Євразії з'явилися на 850 тисяч років раніше передбачалося.

У той же час, в колах вчених існує гіпотеза, згідно з якою не Африка була батьківщиною Homo erectus. Відповідно до цієї здогадки, з Африки вийшли більш ранні Homo і вже в Азії перетворилися в erectus, частина з яких повернулася в Африку.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", вчені досліджували кілька малюнків і артефактів неандертальців і прийшли до висновку, що, швидше за все, саме вони навчили нас мистецтву.

Homo sapiens sapiens або сучасна людина називає себе вінцем природи за високий рівень розумового розвитку, членороздільної мови й абстрактного мислення. Але, як виявилося, неандертальці були теж не такі примітивні, як нам здається.