Археологи з Греції та Німеччини об’єднавшись виявили сенсаційну знахідку - глиняну табличку, на якій, імовірно, міститься найстаріший уривок "Одіссеї" Гомера. Як повідомляє міністерство культури Греції, артефакт був знайдений під час розкопок в Олімпії.

На глиняній табличці міститься 13 рядків з 14 пісні поеми, як відомо це промова Одіссея до Евмеєві.

На думку дослідників, табличка була виготовлена ​​до ІІІ століття нашої ери. Разом з тим, науковці наголошують, що це тільки попередня оцінка, але вона дозволяє говорити про те, що на табличці міститься найдавніший уривок з епосу Гомера, який зберігся до наших днів.

У міністерстві культури відзначають, що знахідка в будь-якому випадку є "найважливішим археологічним, образотворчим, літературним та історичним експонатом". Це унікальна спадщина, яка дивом зберіглася до наших днів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, "Одіссея" - друга поема поряд з "Іліадою", автором якої вважають грецького поета Гомера. У ній описані 10-річні поневіряння царя Ітаки Одіссея на шляху додому.

Нагадаємо, оливкова олія – невід'ємна частина італійської кухні, і так було протягом багатьох тисяч років.

Так, вчені з США, зовсім недавно, зробили відкриття, що в Італії почали використовувати "рідке золото", як іноді називають оливкову олію, вже на рубежі 2-3 тисячоліть до нашої ери. Тобто як мінімум на 700 років раніше, ніж було прийнято вважати.

Результати дослідження незвичайної посудини зі слідами "рідкого золота" представлені в науковому виданні Analytical Methods.

Група дослідників на чолі з Давидом Танаси (Davide Tanasi) з Університету Південної Флориди провела хімічні аналізи відновленого керамічної посудини, фрагменти якого були знайдені в 90-х роках минулого століття під час розкопок у містечку Кастеллуччо, Сицилія. Таким чином, фахівці хотіли таким чином визначити, що містили люди в стародавній посуді.

Дивний посуд зібрали близько 400 керамічних фрагментів співробітники Музею археології Сіракуз.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ватикан приховує справжній текст Біблії, показуючи всім лише те, що вигідно вищому духовенству. Так вважають прихильники теорій змови, але тепер цей факт підтверджують і численні докази. Навіщо їм це потрібно? Що такого таїтися в древніх священних письменах? Що якщо дізнавшись їх людство чекає крах і нас просто оберігають, або ж все таки, так нас намагаються контролювати і тримати в невіданні.