Існує багато міфів про куріння під час вагітності, які деякі використовують як виправдання своєму небажання позбавлятися від цієї згубної звички. Передає Clutch.

Міф № 1: Я курила під час останньої вагітності і народила здорову дитину, тому ця дитина теж буде здоровий.

Факт: гарантій насправді ніяких, навіть якщо жінка курила під час першої вагітності і все обійшлося. Кожна сигарета вбиває ненароджену дитини.

Міф №2: Немає нічого поганого в тому, що дитина буде важить менше норми.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Факт: діти з низькою вагою при народженні частіше страждають серйозними проблемами зі здоров'ям, ніж діти з нормальною вагою. Ця проблема може не проявляться в дитинстві, але дасть про себе знати в дорослому віці. Куріння під час вагітності сильно збільшує шанси народження недоношеної дитини.

Міф № 3: Я на третьому місяці вагітності. Зараз вже немає сенсу кидати - основної шкоди здоров'ю малюку вже завдано.

Факт: якщо ти кинеш курити на будь-якому терміні вагітності, дитині буде краще, це факт. Якщо зараз ти кинеш курити, то ризик народити дитину з вагою нижче норми у тебе буде такий, як і в некурящою жінки. До того ж це збільшує шанси, що легкі твоєї дитини будуть добре розвиватися і функціонувати.

Міф № 4: Куріння заспокоює, а розслаблена мама - це добре і для дитини.

Факт: можливо, ти і відчуваєш себе більш розслаблено після сигарети, але в твоєму організмі відбуваються абсолютно протилежні зміни. Куріння прискорює серцебиття, підвищує артеріальний тиск. Кожна затяжка збільшує рівень чадного газу в крові, тим самим зменшуючи доступ кисню для дитини.

Міф № 5: Якщо я кину палити, це буде великий стрес для дитини.

Факт: куріння під час вагітності шкодить твоїй дитині. Те, що ти кинеш палити буде набагато меншим стресом для малюка. Кинути палити - краще, що ти можеш зробити для своєї дитини.

Міф №6: Досить того, що я буду курити менше сигарет під час вагітності.

Факт: немає безпечної кількості сигарет. Навіть кілька сигарет в день, навіть одна означає, що в організм твоєї дитини потраплять шкідливі хімічні речовини. Ніколи не знаєш, яка сигарета стане фатальною. Деякі курять по пачці в день і дитина народжується з мінімальними проблемами, деяких вбиває одна сигарета.

Міф № 7: Якщо я перестану курити, тоді я наберу занадто багато зайвої ваги.

Факт: вагітність - ідеальний час, щоб кинути палити. Набір ваги- це нормальне явище при вагітності. Тим більше, їжа, якою ти будеш замінювати сигарети, стане джерелом додаткових вітамінів для малюка.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", через сплеск гормонів вагітна жінка може гостріше реагувати на подразники. Які особливо дурні питання можуть просто вивести її з себе? У цій добірці ти дізнаєшся, що краще за все не говорить жінці в цікавому стані.