За прогнозами синоптиків, погода у Львові цілий липень буде досить непередбачуваною.

Незважаючи на те, що липень у західній столиці України переважно дарує стабільну спекотню погоду, цього року ситуація змінилась - погода буде примхливою і мінливою.

Не стане винятком і п'ятниця, 13 липня. Ніч та ранок пройдуть у Львові без опадів.

Однак чисте небо у другій половині дня зникне за хмарами. Ближче до вечора очікується дрібний дощ, який до ночі повинен закінчитися.

Температура вночі очікується 15-16 тепла, а вдень стовпчики піднімуться до 20-22 градусів. Комфртна температура спонукає до приємних прогулянок цим чудовим містом, а невеликий дощ лише додасть трохи романтики.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

13 липня відзначається собор святих славних і всехвальних 12 апостолів: Петра, Андрія, Матфія, Іоанна, Іакова Зеведеєвого, Філіпа, Фоми, Варфоломія, і Якова Алфієвого, Матвія, Іуди Якова і Симона Зилота.

У народі ж, 13 липня вшановують Полупетра, або Петрового батька. В одних регіонах вважається, що назване воно так на честь батька святого апостола Петра, а в інших – самого Петра, просто свято є наполовину меншим, ніж 12 липня.

Полупетра - не таке широке і галасливе свято, як Петра і Павла, але все ж відзначалось з піснями і хороводами. І незважаючи на те що йшли сінокісна, селяни виходили на покіс, одягнувши все найкраще.

На Полупетра вже визначали врожай: "Якщо цього дня пройде один дощ – врожай непоганий, якщо два – добрий, а три – багатий".

За народними прикметами, в цей день потрібно прислухатися до зозулі: якщо вона продовжує кувати - то буде літо гарне і довге.