З 13 по 16 липня Дніпропетровським регіональним гідрометцентром оголошено штормове попередження. В області збережеться високий рівень пожежної небезпеки (5-й клас).

За словами синоптиків з Українського гідрометцентру, на Дніпро насувається циклон. Можливий дощ з грозою і шквалами.

День п'ятниці, 13 липня, в Дніпрі почнеться з ясного ранку. Йому на зміну прийде похмура погода – вдень місто накриють хмари і всю другу половину п'ятниці йтиме дощ з грозою. Вологість повітря 53 - 88%.

За прогнозами синоптиків, найхолодніше буде в 3:00 - тоді температура повітря буде близько 18 градусів. Вдень стовпчик термометра покаже від 30 до 32 градусів вище нуля.

Синоптики також попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Цікаво, що найвищу температуру в цей день зафіксували в 1917 році: тоді вона склала 35,9 градуса спеки. А прохолодніше всього було в 1961-му - всього лише 10,8 градуса вище нуля.

13 липня відзначається собор святих славних і всехвальних 12 апостолів: Петра, Андрія, Матфія, Іоанна, Іакова Зеведеєвого, Філіпа, Фоми, Варфоломія, і Якова Алфієвого, Матвія, Іуди Якова і Симона Зилота.

У народі ж, 13 липня вшановують Полупетра, або Петрового батька. В одних регіонах вважається, що назване воно так на честь батька святого апостола Петра, а в інших – самого Петра, просто свято є наполовину меншим, ніж 12 липня.

Полупетра - не таке широке і галасливе свято, як Петра і Павла, але все ж відзначалось з піснями і хороводами. І незважаючи на те що йшли сінокісна, селяни виходили на покіс, одягнувши все найкраще.

На Полупетра вже визначали врожай: "Якщо цього дня пройде один дощ – врожай непоганий, якщо два – добрий, а три – багатий".

За народними прикметами, в цей день потрібно прислухатися до зозулі: якщо вона продовжує кувати - то буде літо гарне і довге.