Google веде переговори з операторами зв'язку в Кенії, щоб запустити повітряний інтернет для людей у сільських та віддалених районах.Про це повідомляє Quartz Africa.

"У зв'язку з проектом Loon, який був створений інноваційною лабораторією Alphabet X, компанія заявила, що веде переговори з операторами мобільного зв'язку про розгортання мережі повітряних куль через Кенію. Сонячні повітряні кулі, які піднімаються на 20 кілометрів (12 миль) в стратосферу над комерційними літаками, передають інтернет-сигнали наземним станціям, будинкам і персональних пристроїв", - йдеться в повідомленні.

Переговори також були підтверджені урядом Кенії, і міністр зв'язку Джої Мухеру сказав Reuters, що команда Loon "розробляє контракти" з місцевими операторами.

Якщо це буде реалізовано, проект може розширити онлайн-підключення до тисячей людей в Кенії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Африка - це регіон з найнижчим рівнем інтернет-користувачів у світі. Крім того, у багатьох країнах, включаючи Кенії, як і раніше не вистачає фінансування проектів, спрямованих на усунення бар'єрів для доступу в інтернет в сільських і бідних міських районах - навіть коли у них є ці кошти.

Відзначається, що в минулому році під час тестування Google Loon один з повітряних куль впав на ферму в східній Кенії, і фермери погрожували подати до суду на Google за шкоду.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", компанія Google повідомила, що її виправлення вразливостей процесора Spectre змусили браузер Chrome використовувати більше пам'яті. На своєму сайті Google деталізує нову функцію ізоляції сайту для останньої версії Chrome 67.

Функція включена за замовчуванням, яка використовується для захисту від атак сторонніх каналів Spectre, які використовують функції спекулятивного виконання більшості процесорів для доступу до частин пам'яті, які повинні бути обмежені.

Нагадаємо, спеціалісти експертної компанії Blancco встановили найбільш проблемні смартфони 2018 року. Згідно з даними дослідження, найбільше збоїв спостерігалося у смартфонів Samsung.