Днями бренд представив оновлені портативні комп'ютери MacBook Pro з панеллю Touch Bar. Вони оснащені дисплеєм діаметром 13,3 і 15,4 дюйма. Компанія оголосила, що ноутбуки отримали покращену клавіатуру.

Умілі хлопці IFixit з'ясували, які саме зміни були додані в оновлену клавіатуру нових моделей ноутбуків.

"Клавіші MacBook Pro, оснащені механізмом "метелик", реагують на дотики в чотири рази стабільніша порівняно з традиційним механізмом "ножиці". В результаті відчуття від кожного натискання стали природніше, а набір тексту — комфортніше. Тепер на моделях MacBook Pro 13 і 15 дюймів з панеллю Touch Bar клавіатура працює ще тихіше", - заявляє компанія Apple.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Фахівці IFixit з'ясували, що відтепер в нових ноутбуках механізм "метелик" кожної клавіші поміщений в своєрідний силіконовий чохол. Саме за рахунок цієї силіконової прошарку знижується рівень шуму при натисканні.

Однак це поліпшення не зможе стати панацеєю і повністю вирішити всі проблеми, з якими зіткнулися деякі користувачі MacBook Pro з механізмом "метелик". Так, у компанію від деяких користувачів надходили скарги про те, що при натисканні на кнопку символи могли не з'являтися або ж з'являтися багаторазово при одиничному натисканні.

Крім цього, багато користувачів стикалися з повним "залипанням" окремих клавіш. Експерти впевнені, що наявність додаткової силіконової оболонки в будь-якому випадку зменшить ймовірність попадання невеликих частинок в механізм кнопок і підвищить надійність їх роботи.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" компанія Apple припинила продажі MacBook Pro 2015 року випуску, останнього ноутбука Prosumer, який ще мав в арсеналі корисні порти, включаючи USB-A, HDMI і повнорозмірний слот для SD-карт.

MacBook Pro 2015 також був останнім макбуком з традиційною клавіатурою. Після його випуску компанія перейшла на новий механізм клавіатури "метелик", що призвело до певних проблем в плані надійності. Тільки минулого місяця Apple визнала, що клавіші на клавіатурі були схильні до поломок.