Інцидент стався на Далекому Сході Росії, в місті Радянська Гавань в Хабаровському краї. На доктора було заведено кримінальну справу про екстремізм за один лайк в соціальній мережі "Однокласники". Про це повідомляє адвокат підозрюваного Суковатов.

Чоловік поставив "клас" під картинкою, в якій засуджувалося участь росіян у війні на сході України. Настав час росіянам вести себе обережно в інтернеті або їхати з наддержави. Тепер лікаря, який навіть не створив картинку, а тільки зазначив її "лайком" загрожує справжня судимість.

Користувачі мережі зазначили, що "гайки закручуються" і потрібно припинити "лайкати" і переходити на інші, більш захищені месенджери і соціальні мережі.

Слідство підозрює чоловіка у публікації "висловлювань, спрямованих на приниження гідності групи осіб російської національності". При цьому прокуратура клопотала про арешт підозрюваного, однак суд залишив його на волі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Захисник лікаря надав суду докази того, що сам підзахисний не завантажував зображення. Повідомляється, що це зробив якийсь житель України і слідства буде надана інформація про нього.

Кримінальне провадження проти чоловіка з Хабаровського краю було порушено за рапортом співробітників органів держбезпеки.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" скандально відомий російський протоієрей Олексій Чаплін взявся "реабілітувати" православ'я і розповісти про роль церкви у житті віруючих. Але зробив він це у своїй традиційній манері – так, що відразу не зрозумієш, попередження чи це від священика, або навпаки "провісник Апокаліпсису".

Його слова могли залишитися непоміченими, але на них вчасно звернули увагу місцеві ЗМІ. Мовляв, нарешті Чаплін таки почав називати речі своїми іменами.