У міжнародному автодорожньому пункті пропуску "Нова Гута" в Білорусі утворилася черга на виїзд в Україну з автобусів з клієнтами туристичних фірм.

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами представника Державного прикордонного комітету Білорусі Антона Бичковського, починаючи з полудня 14 липня туристичні групи масово прибувають в цей пункт пропуску. В середньому – це 5-6 автобусів одночасно. З 14.00 оформлення на виїзд доводиться чекати двом десяткям автобусів

"При цьому у найближчих пунктах пропуску, здатних приймати автобуси, черг не спостерігається, що свідчить про недостатньо ефективному у плануванні маршрутів з боку туроператорів. Туристичні компанії не враховують рекомендації Держприкордонкомітету про рівномірному розподілі автомобільних перевезень груп туристів, що прямують на відпочинок, а також повертаються в країну ", - заявив Бичковський.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він запевнив, що білоруські контрольні органи роблять все можливе, щоб прискорити чергу на кордоні.

"Задіяні всі робочі місця із залученням резервів. Прикордонний контроль займає не більше 10 хвилин один такий транспортний засіб при нормативі - 15 хвилин. З 14.00 до 18.00 оформлено 22 туристичних автобуса. При тому, що пропускна здатність "Нової Гути" становить 4 автобуси на годину. Тим не менш, при такій кількості транспортних засобів час очікування може досягати до 6:00 ", - зазначив представник білоруських прикордонників.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", українські туристи, наївно думали, що летять в Туреччину добре провести час, вже другу добу перебувають в аеропорту: компанія все ніяк не організує виліт додому. Частина українців все ж відправили, але деякі з 10 липня продовжують чекати, і чекати, і чекати.

"Протягом ночі з п'яти проблемних рейсів в Анталії відправлені в Україну три, на батьківщину повернулося 524 співвітчизника", - пише на своїй сторінці в Twitter посол України в Туреччині Андрій Сыбига.

Він стверджує, що зараз на місці працює консул і намагається врегулювати ситуацію, а українці мають необхідну консульську супровід.

Паралельно з цим туроператор Join UP! вирішив саме зараз скоротити польотну програму в Туреччину. Всьому причиною часті розриви затримки чартерних рейсів.

Починаючи з 11 липня, перельоти до Туреччини значно скоротилися з Києва, Вінниці, Рівного, Кривого Рогу, Херсона, Одеси і Харкова.