Перед зустріччю президента США Дональда Трампа та російського лідера Володимира Путіна, у столиці Фінляндії Гельсінкі, на вулицях зібралися як звичайні перехожі, так і протестувальники. Люди вимагають від президента РФ "зупинити незаконну військову окупацію України".

Цю інформацію повідомляють журналісти "РБК-Україна".

"На площі перед палацом президента Фінляндії, де пройде зустріч Путіна та Трампа, зібралися не тільки протестувальники, а й просто перехожі та туристи, яким цікаво подивитися на кортежі президентів. У натовпі учасників акції протесту можна побачити плакат із закликом зупинити окупацію України", – розповіли вони, та опублікували відповідні знімки.

Крім того, відомо, що кілька днів тому у Фінляндії відновили прикордонний контроль. Тепер вибіркова перевірка проводитиметься навіть на території шенгенської зони.

"Серед протестувальників є представники Amnesty International. Вони закликають Путіна та Трампа "зробити права людини знову великими". Також на площі зібралися противники політики Трампа. Вони пройшли маршем вулицею і тепер розташувалися біля палацу", – мовиться у дописі.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", в США сенатори-представники Демократичної і Республіканської партій закликали Дональда Трампа скасувати зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, поки Росія не доведе, що не втручатиметься в американські вибори.

Про це вони заявили після того, як Мін'юст США висунув звинувачення 12 співробітникам військової розвідки РФ. Їх звинуватили в хакерській діяльності під час президентських виборів в США в 2016 році, передає AFP.

Також портал повідомляв про те, що президенти Росії і США Володимир Путін і Дональд Трамп зустрінуться в Гельсінкі в понеділок, 16 липня близько 13:00 у Президентському палаці, повідомила в п'ятницю канцелярія президента Фінляндії.

Як повідомляється, в понеділок вранці глава фінського держави Саулі Нііністё з дружиною Йенні Хаук візьмуть Трампа з дружиною Меланією в президентській резиденції в Мянтуніемі.