Президент США Дональд Трамп після зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним тет-а-тет заявив про "дуже добрий початок" двостороннього саміту.

Як повідомляє Associated Press, Трамп назвав свою зустріч з Путіним "гарним початком, дуже гарним початком для всіх".

Глави держав уже завершили двосторонню зустріч, під час якої присутніми були тільки перекладачі. Замість запланованих 90 хвилин вона протривала понад дві години.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Далі лідери продовжать російсько-американські переговори в розширеному складі - за участю делегацій двох країн. Зокрема, до Трампа приєднаються державний секретар США Майк Помпео, посол США в Росії Джон Гантсман на інші посадовці.

Опісля Трамп і Путін дадуть спільну прес-конференцію в Гельсінкі.

До цього глави держав зустрічалися двічі і тільки на полях міжнародних заходів - в липні 2017 року на саміті "Великої двадцятки" в Гамбурзі і в листопаді того ж року на саміті АТЕС у в'єтнамському Данангу.

Раніше "Знай.ua" писав про те, що Президент США Дональд Трамп заявив, що у нього немає "високих очікувань від майбутньої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Я їду з невисокими очікуваннями. Багато чого я не очікую", - сказав він в інтерв'ю програмі CBS Evening News.

Американський гарант стабільності розповів про свої головні очікування від зустрічі з Путіним, пообіцявши, що нічого поганого ця зустріч не принесе.

"Вважаю, що зустрічатися – це добре, я вірю в зустрічі. Зустріч з главою КНДР Кімом була хорошою. Зустрічі з керівником Китаю були дуже хорошими... З цієї зустрічі не буде нічого поганого, а, може бути, я витягну щось хороше", - сказав Трамп.

Як повідомляється, Трамп дав інтерв'ю на наступний день після того, як США пред'явили звинувачення 12 офіцерам російської розвідки за втручання в президентські вибори 2016 року. У цьому контексті Трамп пообіцяв підняти питання про екстрадицію росіян на зустрічі з Путіним.

"Я не думав про це. Звичайно, я поставлю йому це питання", - сказав він.

Трамп також додав, що не думав про це, тому що у Росії і США немає договору про екстрадицію.

Нагадаємо, зустріч глав Росії та США відбудеться в столиці Фінляндії Гельсінкі 16 липня. Сторони обговорять конфлікти в Україні та Сирії, а також втручання Росії у вибори президента США.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", в США сенатори-представники Демократичної і Республіканської партій закликали Дональда Трампа скасувати зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, поки Росія не доведе, що не буде втручатися в американські вибори.