Хамовнічеський суд Москви виніс рішення і заарештував учасницю Pussy Riot Вероніку Никульшину на 15 діб. Раніше дівчина вибігла на футбольне полі московського стадіону "Лужники" під час фіналу Чемпіонату світу-2018 між збірними Франції та Хорватії. Про це повідомляє "Медиазона".

Вина Никульшиной у зупинку матчу доведена, а достовірність доказів у цій справі не викликає питань. Про це йдеться в постанові суду.

Активістці призначили покарання у вигляді 15 діб арешту і заборона відвідувати спортивні заходи строком на три роки.

Раніше, четверо активістів Pussy Riot, переодягнені в поліцейську форму, вибігли на поле під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Цим вчинком вони вимагали у російської влади відпустити всіх політв'язнів, не садити за лайки, припинити незаконні арешти на мітингах, допустити політичну конкуренцію в країні і не фабрикувати кримінальні справи, а також не тримати людей просто так в СІЗО.

Активісти були відразу ж затримані. На них склали адміністративні протоколи за статтями "Порушення правил поведінки глядачів під час офіційних спортивних заходів" і "Незаконне носіння одягу з символікою державних військових організацій, правоохоронних або контролюючих органів".

Дивіться: Pussy Riot на допиті після затримання поліцією на матчі Франція Хорватія

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" після закінчення фіналу ЧС-2018 в Росії в Twitter виклали скандальне відео допиту двох учасників Pussy Riot. Нагадаємо, вони вибігли на поле під час чемпіонату світу з футболу.

На відеозаписі відображені тільки двоє активістів, зокрема видавець "Медіазони" Петро Верзілов. Він і відповідав на запитання.