Уже завтра, 17 липня, місто Дніпро та прилеглі населені пункти можуть залишитися без питної води через відсутність рідкого хлору.

Про надзвичайну ситуацію повідомило комунальне підприємство Дніпропетровської облради "Аульський водовід".

"КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє, що на підприємстві склалась надзвичайна ситуація. У зв’язку з відсутністю поставок рідкого хлору від ТОВ "Аульська хлоропереливна станція", яка не в змозі виконувати умови договору поставки внаслідок зупинки виробництва на AT "Дніпроазот", на підприємстві залишився запас хлору до 9:00 год 17 липня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

У підприємстві зазначають, що через відсутність реагенту для знезараження води, "Аульский водовід" може припинити постачання питної води споживачам міст Дніпро, Кам’янське, Верхньодніпровськ та прилеглих населених пунктів Дніпропетровського, Криничанського та Верхньодніпровського районів з 9:00 год. 17 липня 2018 року.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначимо, що підприємство "Дніпроазот", яке є виробником рідкого хлору, що використовують водоканали для знезараження питної води, зупинилося 15 червня. Перед цим підприємство попередило, що припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору через підвищення ціни на газ.

"У зв’язку з цим на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води. Про складну ситуацію асоціація "Укрводоканалекологія" повідомила уряд з проханням втрутитися та вирішити питання з поставкою хлору", - зазначали у Асоціації "Укрводоканалекологія".

Однак ситуація з поставками хлору залишилась не вирішеною. Питання щодо відновлення поставок рідкого хлору монопольним підприємством АТ "Дніпроазот" також вирішити наразі не вдалось.

Всі ці невирішені питання викликали надзвичайні ситуації не лише у Дніпрі.

Так, у "Київводоканалі" попередили, що через припинення поставок та зупинку виробництва рідкого хлору на "Дніпроазоті" можуть бути проблеми із подальшим знезараженням питної води.

У Миколаєві у зв'язку з мінімальним запасом рідкого хлору для знезараження питної води з 10:00 16 липня знижено водопостачання абонентам МКП "Миколаївводоканал".

Харків може лишитися без води вже в цю суботу. Миколаїв, Кривий Ріг, Житомир можуть залишитись без очищеної питної води в серпні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", бутильована вода, яку п'ють українці, може бути небезпечною для здоров'я.

Експерти розповіли, як правильно вибирати воду, які альтернативи є воді в пластиковій тарі та чому не треба пити з-під крану. За їхніми словами, хлор, яким в нашій країні очищують воду, давно не використовують в цивілізованих країнах