У Києві напередодні 1030-ї річниці Хрещення Русі парафіяни розділилися – представники Української православної церкви Московського патріархату прийдуть на богослужіння до пам'ятника князю Володимиру 27 липня, а Київського патріархату - 28 липня.

1030 років Хрещення Русі: графік заходів

В ці кілька днів у столиці заплановані молебні і хресні ходи прихожан не лише прихожан Української православної церкви Московського патріархату, але також прихожан так званої Української православної церкви Київського патріархату.

Як зазначено на офіційному ресурсі УПЦ МП, урочисті богослужіння до Дня хрещення Русі відбудуться на Володимирській гірці та в Києво-Печерській лаврі. Митрополит Онуфрій о 13:00, 27 липня розпочне молебень біля пам'ятника Володимиру, по закінченню (орієнтовно о 13:30) запланований хресний хід до Лаври, де пройде всенічне бдіння.

На площі перед Успенським собором Києво-Печерської лаври 28 липня в 9:00 розпочнеться божественна літургія, яку очолить митрополит Онуфрій. У свою чергу урочисті богослужіння, які очолить Філарет, почнуться у Володимирському соборі 27 липня і в цей же день з 17:00 розпочнеться всенічне бдіння, повідомляє сайт УПЦ (КП).

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

28 липня з 9:30 до 11:30 пройде літургія; о 11:30 розпочнеться хресна хода - молитва за Україну і за єдину Помісну Українську Православну Церкву.

Маршрут ходи наступний:

Володимирський собор - бульвар Шевченка - вулиця Володимирська - Софійська площа - Михайлівська площа - Володимирська гірка.

Дивіться: Анонс урочистих подій Дня Хрещення Русі 2018

Як повідомляв портал "Знай.ua", у зв'язку з плановими заходами до Дня Хрещення Русі у Києві центральні вулиці будуть перекриті через молебні та хресні ходи. Заходи частково перекриють рух транспорту 24, 27 і 28 липня.