Як повідомляють метеорологи, у Львові хмарна погода протримається увесь день. Вранці очікується сильний дощ, після полудня - дощ c грозою, ближче до вечора - дощ.

Температура вдень протримається на відмітках 20-21 градуса, а вночі очікується значне похолодання, температура впаде до 17 градусів.

При цьому синоптик Наталка Діденко інформує про ситуацію по всій території України:

"18 липня у більшості областей пройдуть дощі, місцями дощі будуть переходити у зливи, будуть супроводжуватись грозами, шквалами і іноді навіть градом. Південна частина буде чинити опір цьому впливу, тому на півдні суттєві дощі малоймовірні."

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Народний прогноз погоди: 18 липня вшановується пам'ять преподобного Афанасія Афонського. У народі В цей день відзначали місяців свято. На Афанасія місяць продовжує грати, що передбачає хороший урожай. Наші пращури у цей день слідкували за хмарами: якщо на небі пливуть жовті, наче мед, хмари - на дощ. З цього приводу говорили: "З гнилого кута (південного заходу) наволокло хмари - буде дощ".

Знай.uа нагадує, що кінець липня в Україні ознаменується дощами і невеликим похолоданням. Про це в інтерв'ю розповіла доктор фізико-математичних наук, професор, заслужений метеоролог України Вазіра Мартазінова, передає Укрінформ.

"У липні катастрофічних умов я не бачу за розрахунком моєї моделі довгострокового прогнозування. В середині місяця температура повинна підвищитися, і буде суші. Опади протягом місяця будуть частіше в окремі дні, ніж у попередніх місяцях", - прогнозує метеоролог Мартазінова.

Раніше ми писали, що в Україні в 2018 році осінь буде холодною. Заморозки прийдуть вже у жовтні. Такий прогноз зробила заслужений метеоролог України Вазіра Мартазінова. Передає "Укрінформ".

В Україні, як і у всіх інших країнах світу, продовжує мінятися клімат. В нашій країні спостерігаються досить незвичні погодні явища - потужні зливи, смерчі, аномальна спека навесні.