Засновник Amazon Джефф Безос, статки якого оцінюють у 150 млрд доларів, обскакав Білла Гейтса в списку найбагатших людей.

Про це повідомляє BBC.

За останній рік чистий капітал Безоса виріс більш ніж на 60 млрд, що робить його найбагатшою людиною в світі, згідно Bloomberg Billionaire Index.

У рейтингу найбагатших людей світу він обійшов засновника Microsoft Білла Гейтса.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

На даний момент Безос багатший від Гейтса в його найкращий період, у 1999 році. Тоді статок Гейтса оцінювалося в 100 млрд доларів, що сьогодні, враховуючи інфляцію, складе близько 149 млрд доларів.

На даний момент Гейтс займає друге місце в рейтингу зі статком у 95 млрд доларів, втративши з 1996 року акції Microsoft на 700 млн і 2900000000 доларів готівкою.

Безос говорить, що він щорічно продає акції Amazon приблизно на 1 млрд доларів, щоб фінансувати Blue Origin - проект, який він заснував для розвитку комерційних космічних подорожей.

Безос вже не перший раз залишає Гейтса позаду. У липні 2017 він ненадовго обігнав Білла Гейтса і став найбагатшим у світі за версією Forbes, але згодом повернувся на друге місце після обвалу акцій.

Новина про стан Безоса надійшла під час підготовки Amazon до її грандіозного розпродажу 16 липня - Prime Day. Але була затьмарена страйками невдоволених умовами праці робітників у Німеччині, Іспанії та Польщі.

"Ситуація зрозуміла - коли інтернет-гігант багатіє, він економить гроші на здоров'я своїх працівників", - заявила Стефані Нуценбергер з німецької профспілки у сфері послуг Verdi.

Amazon заявила, що її працівникам платять справедливо. Постійні співробітники заробляють 12,22 євро в годину чи більше вже після двох років роботи.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", агентство Bloomberg – один з провідних постачальників фінансової інформації для професійних учасників фінансових ринків – представив оновлені дані щодо матеріального добробуту відомих підприємців. Експерти агентства виділили трьох лідерів.

Так, найбагатшою людиною в світі є засновник американської торгової компанії Amazon Джефф Безос. Його статки, за даними аналітиків оцінюється в 142 мільярди доларів.