Стало відомо, що в київському Окружному адмінсуді оскаржили подорожчання проїзду в громадському транспорті столиці.

Відомо, що позов до Київської міської держадміністрації та київської міськради подали заступник голови СПУ Петро Тигунов, нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін Сергій Юрчик.

Позивачі просять суд визнати протиправним та скасувати розпорядження КМДА від 5 липня про підвищення цін на проїзд. Повідомляється, що "суд вирішує питання про відкриття провадження".

Знай.uа нагадує, що різке подорожчання проїзду в громадському транспорті - найскандальніша тема останніх днів: якщо 5 гривень в метро і 4 в наземному комунальному транспорті кияни змогли пережити, то 8 гривень - явний перебір і це зрозуміло всім. Всім, крім самого градоначальника Віталія Кличка.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Що ж, жителі столиці вирішили натякнути на своє невдоволення ще прозоріше. Оскільки акція протесту і погром у Київраді виявилися недостатньо зрозумілими для мера, кияни сподівалися на його вміння читати і розвісили банери-звернення по всьому місту. Вони почали з'являтися у центрі Києва у вівторок, 17 липня.

Раніше ми також пояснювали, чому українці мають платити за проїзд більше.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що на сьогоднішній день комунальним службам просто не вистачає людей, оскільки українці не хочуть працювати за низьку зарплату і змушені шукати роботу за кордоном.

Крім того, подорожчання безпосередньо пов'язано із зростанням цін на паливо, витратні матеріали і тарифів на електрику.

А слідом за підвищенням проїзду комунальним транспортом Києва зросла і вартість проїзду у приватних маршрутних таксі.

Про це повідомляють користувачі соцмереж.

У свою чергу представники приватних компаній відзначають, що пішли на такі непопулярні заходи у зв'язку з складною економічною ситуацією".

Пост з обговоренням нових тарифів опублікували в групі "Київське транспортне співтовариство" у Facebook. За словами пасажирів, ціни підняли не всі перевізники.