Підвищення цін на проїзд у Києві викликало бурхливу реакцію киян. Безперечно, новина про те, що замість звичних 5 гривень на метро доведеться витрачати майже вдвічі більше, не викликала захвату.

Однак кияни, попри справедливе обурення, вочевидь, добре запам’ятали афоризм класика про те, що найкраща зброя – це сміх. І одразу взялися щосили тролити ціновий камінь, силоміць пов'язаний на їх шиї.

У facebook було створено захід під назвою "Молитва за зниженні цін на громадський транспорт у Києві". У спільноті анонсують, що міроприємство відбудеться 5 серпня о 11:00 у Києво-Печерській лаврі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Дістало, що ціни на проїзд зростають, а грошей ти більше не заробляєш? Потрібно їздити на метро і тролейбусі, а тепер це задоволення тільки для багатих? Приходь і молися з нами за зниження цін на проїзд в громадському транспорті", - анонсували на сторінці адміністратори.

Користувачі одразу ж почали залишати іронічні коментарі:

"А молитва за зниження цін на комуналку і проти відключення гарячої води коли буде? Не хотілось би пропустити", "В ім'я осла, тролейбуса і здорового глузду", "треба йти", - коментують кияни.

До слова, до "молитви" залишається іще майже місяць, але вже більше 1000 користувачів точно збираються піти і понад 4000 зацікавились.

Ось так з легкої руки столичної влади кияни можуть стати "глибоко віруючими людьми".

Раніше "Знай.ua" писав про те, що подорожчання проїзду на всі види громадського транспорту у Києві – тільки початок запровадження нових тарифів. Незабаром у більшості областей України вартість перераховуватимуть мало не щороку.

Подорожчання проїзду: основні зміни

У першу чергу переглянуть тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом можуть збільшуватися на 25% (+/- 3%) в 2018-2019 роках і на 30% (+/- 3%) - в 2020-2021 роках. Це вже підтверджено прогнозом Кабміну щодо економічного і соціального розвитку України на 2019-2021 роки

Згідно цього документу, тарифи на вантажоперевезення також можуть зростати на 25% щорічно (+/- 3%) в 2018-2019 роках, але в 2020-2021 роках їх зростання сповільниться до 20% (+/- 3%).

Ціни на проїзд: порівняльна інфографіка

Уряд також нагадав, що минулого року зростання тарифів на пасажирські залізничні перевезення склало 5,9%, вантажні - 15%. "Укрзалізниця" була перетворена в акціонерну компанію в грудні 2015 року. За підсумками 2017 року компанія отримала 100 млн грн прибутку.