Після заборони в'їзду на територію української держави строком на 3 роки, відомий російський комік та відеоблогер Данила Поперечний подав позов до суду проти України.

Цю інформацію він озвучив у своєму блозі на YouTube.

Попречный заявив, що "комусь зверху в Україні я дуже не по душі, і він робить все можливе, щоб я туди не потрапив".

Відомо, що в Україні у блогера був запланований концерт, який скасували ще у травні. Крім того, Поперечний поскаржився, що через заборону в'їзду він не може відвідувати родичів та друзів, що проживають в країні.

"Я подав запит на з'ясування причини: чому ж саме мені заборонили в'їзд в Україну. І прийшла відповідь, що ми можемо забороняти кому завгодно і не зобов'язані звітувати. В такому дусі", — зізнався він.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Комік заявив, що раніше в СБУ йому повідомляли, що в країну в'їжджати він може.

"Ми подали в суд на Україну. Ми втратили дуже багато грошей через те, що вони підсунули нам свиню. Перед організацією виступу ми запитали СБУ, чи можу я в'їжджати і СБУ відповіла, що можу", — говорить Поперечний.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", відомий російський комік і видеоблогер Данила Поперечний виправдався за заборону в'їзду на територію України. Відповідне відеозвернення він опублікував на YouTube, зазначивши, що завжди намагався уникнути різких висловлювань про Україну та Росії. До речі, у своєму зверненні-виправдання Поперечний сказав кілька фраз на чистому українською мовою без будь-якого акценту.

Комік розповів, що він вважає Київ своєю другою домівкою. Також за його словами, він закінчував школу саме в українській столиці, а ще у нього багато родичів і друзів живе в Україні.

Також портал повідомляв про те, що гастролі в анексованому Криму два роки тому обернулися для російської співачки забороною в'їзду в Україну. Прикордонники розгорнули Світлану Сурганову, яка намагалася рейсом з Мінська висадитися в аеропорту "Київ" ("Жуляни").

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян в Facebook.

"Сьогодні вночі в пункті пропуску "Жуляни" прикордонники не пропустили в Україну ще одну артистку з РФ. І знову причиною відмови стало відвідування окупованого Криму тимчасово закриті через пункти пропуску", - написав він.