Співробітники ФСБ шантажують політв'язня Кремля Олександра Кольченко. Вони регулярно пропонують йому підписати паспорт громадянина РФ.

Цю інформацію повідомила мати ув'язненого Лариса Кольченко в інтерв'ю "Українській правді".

"Періодично до нього приходять співробітники ФСБ, викликають на бесіду, розповідають, як погано в Україні і як добре в Росії. Шантажують тим, що у нього батьки, родичі в Криму залишилися. Після цього йому пропонують підписати російський паспорт", - сказала мати.

Лариса Кольченко зазначила, що, швидше за все, цей паспорт вже надрукували, а підписати пропонують, щоб утримувати в Росії його можна було на законних підставах.

Мати Кольченко зізналася, що в кінці липня – на початку жовтня 2017 року у неї буде побачення з сином.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Нам вже підписали заяву, і я вже взяла квитки. Збираюся повним ходом, купую те, що Саша просив, і готуюся до поїздки. Щось смачне повезу – хочеться його чимось побалувати. З грошима на переїзд допомагають волонтери. Одна б не впоралася", - говорить Кольченко.

Також жінка розповіла, що вже думає про переїзд, тому що "в такий ватний Крим Саша вже не повернеться".

"Але поки з Сашею питання не вирішене, поки він знаходиться в Росії – не збираюся. Тому що так легше з ним спілкуватися, посилати передачі і їздити до нього", - зізналася мати політв'язня.

Кольченко каже, що просити Путіна про помилування вона не стане.

"До Путіна я б не зверталася. І Саша б мого звернення не схвалив. Він сказав, що ніколи не буде просити про помилування", - підсумувала мати Кольченко.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську Росія повинна надати офіційну відповідь щодо наступного обміну політв'язнями. Київ має намір передати РФ 36 осіб в обмін на українців. Про це повідомила на сторінці у Facebook представник України в ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко