У прибережній зоні італійського портового міста Генуя, науковці зібрали справжню підводну теплицю, у якій планують вирощувати овочі та трави.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що сама конструкція складається з шести куполоподібних сфер, у середині яких і розміщуються міні-теплиці.

Знаходяться теплиці на глибині 8 метрів, а називається комплекс "Сад Немо".

Разом з тим варто відзначити, що величезна частина Індійського океану, в якій немає кисню поступово розтягується на все більші та більше території.

"Мертва зона" розміром в 1 млн кв. км. починається на глибині 100 метрів і закінчується на глибині більше 1,5 кілометрів, а вся ця площа просто позбавлена кисню.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Дослідник з Нью-Йоркського університету Абу-Дабі (ОАЕ) Зухейр Лашкар вважає, заявив, що "мертва" зона в океані дуже сильно перевершує всі інші кліматичні катастрофи, які загрожують Землі. Більше того "мертва" зона з кожним днем збільшує свої розміри.

Вчені вважають, що мертва зона розширюється через глобальне потепління, адже саме за останні 20 років це мертве пляма істотно збільшилася в розмірах.

Підвищення температури моря в цій зоні веде до зниження вмісту кисню у воді, а це призводить до ще більшого нагрівання води, що дозволяє збільшуватися температурі сусіднім акваторій. В результаті з регіону йде риба, гинуть коралові рифи.

Крім того варто відзначити, що раніше вчені з Німеччини та Фінляндії масово б'ють на сполох через імовірність масштабної екологічної катастрофи у Балтійському морі.

Вони зазначають, що там утворились надзвичайно великі зони, де повністю відсутній кисень, який так необхідний усім живим істотам.

Більше того за їхніми даними, загальна площа мертвих зон досягла 70 тисяч квадратних кілометрів.

Зокрема, вчені вивчаючи два чотириметрові осадових керна, які були витягнуті з дна Архіпелагового моря - частини балтійської акваторії між Ботническим і Фінською затоками, з'ясували, що за останні сто років швидкість втрати кисню Балтійським морем значно зросла.

Більше того наразі вже відомо, що ці зони повністю покинули майже всі види морської фауни, які проживали у данних ділянках, зокрема молюсків з кільчастими хробаками.

Основною причиною таких катастрофічний наслідків у морі є скидання побутових, промислових та сільськогосподарських шкідливих речовин, які у подальшому потрапляють у стічні вони і море.

Варто відзначати, що саме у цих речовинах міститься велика кількість речовин, зокрема азоту та фосфору, які сприяють швидкому розмноженню водоростей.

Коли водорості відмирають, вони опускаються на дно, де їх переробляють бактерії, які активно витрачають кисень. Море ж поступово його втрачає.

Втім вчені запропонували і свій варіант вирішення цієї проблеми. Так, вони пропонують у рази зменшити викиди небезпечних речовин до моря. При цьому наразі вже відомо, що на відновлення деяких ділянок можуть піти десятки років, так як водорості розмножуються і за рахунок азоту з атмосфери.

Юнак з Нідерландів винайшов геніальний спосіб очистити океан від сміття

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що вчені назвали дату всесвітнього потопу.