Поліцейські без розпізнавальних знаків курять у туалетах Київради. Депутат Київради Олексій Новиков зробив відповідну заяву. Про це повідомляє Politeka.

"Я тільки що відвідав туалет Київської міської ради. Я вважаю, що там зараз відбувається злочин. Я сьогодні був на суді, де мене звинувачують в тому, що я навмисне завдав тілесні ушкодження співробітнику поліції при виконанні ним службових обов'язків, але я повторю, що це я був побитий поліцією, фактично, тітушкою, який був без розпізнавальних знаків. Зараз я заходжу і став свідком, як співробітникам поліції роблять зауваження про те, що вони курять у приміщенні, про те, що вони зробили попільничкою пісуар. І коли я, депутат Київської міської ради, знову звертаюся до представників поліції, щоб вони представилися, — реакція нульова. Тому я хотів би зараз, щоб керівник цих співробітників прийшов і доповів, хто там курить, і чому вони не представляються", — заявив депутат.

Інші депутати проігнорували проблему.

Нагадаємо, слухання у справі проти борця з незаконними забудовами, депутата Київради Олексія Новікова, не відбулося через неявку "потерпілого". Дарницький районний суд Києва 19 липня повинен був розпочати розгляд справи проти Новікова, якого звинувачують нібито в побитті поліцейського, але засідання було перенесено на 15 серпня.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Повідомляється, що захист Новікова заявив, що слухання не можна проводити без присутності потерпілого. Сам потерпілий – старший дільничний офіцер поліції Тарасюк А. А. перебуває у відпустці.

"Сторона звинувачення наполягала на слуханні справи. Беручи до уваги "поважну" причину для неявки в суд, прокурор як представник сторони обвинувачення заявив, що судове засідання можна перенести або взагалі закрити, якщо "потерпілий" вибачиться і визнає провину. Олексій Новіков, під оплески присутніх, повністю підтримав пропозицію боку обвинувачення: "Я підтримую позицію сторони обвинувачення. "Потерпілий" повинен вибачитися, повністю визнати свою провину перед людьми, і справу можна закривати!", – сказано в повідомленні.

Прокурор, зрозумівши, що "не про те" сказав, погодився з перенесенням слухання справи.