У п'ятницю, 20 липня, курси біткоїна та інших криптовалют знизилися після різкого підвищення в середу, 18 липня.

Ціна так і не торкнулася наміченої в якості сигнальної області $ 7 800.

Станом на сьогодні, капіталізація криптовалюта в цілому на ринку знизилася. Загальна капіталізація ринку криптовалют становить $ 291 млрд, в порівнянні зі значенням $ 295 млрд в середу, 18 липня.

Згідно з даними Сrosslytics, біткоїн незначно подешевшав на 0,05% і торгувався в четвер, 19 липня,на позиції $ 7422,80 на біржі Bitfinex (у середу курс біткоіни виріс до $ 7506,10).

Друга за величиною капіталізації криптовалюта Ethereum на біржі Bitfinex подешевшала на 3,56% до $ 481,81.

Третя за капіталізацією цифрова валюта Ripple подешевшала на 4,58% і торгувалпсь на позиції $ 0,48949.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Курс Litecoin знизився на 4,25% до $ 87,699.

У той же час експерти зазначають, що наразі рано відмовлятися від сценарію в $ 7 800, швидше за все розв'язка просто затягнеться на 2-3 дні: після невеликого відкоту курс набере сил і спробує вийти на цей рівень повторно.

А та впевненість, з якою криптовалюта пішла була штурмувати нові висоти підказує, що і рівень опору можна умовно підняти трохи вище: $ 8 000 - оптимальна планка для "звіряння годинника", вважають експерти.

До слова, у звіті перед Конгресом США в середу глава ФРС Джером Пауелл заявив про серйозні ризики, які несе використання альтернативних криптовалют.

"Криптовалюта є чудовим засобом для тих, хто хоче приховати свої доходи або відмити незаконно зароблені кошти. Насправді вони не мають ніякої цінності, а значить, на мою думку, несуть проблеми для інвесторів і клієнтів, - сказав Пауелл, виступаючи перед Комітетом з банківських і фінансових послуг Палати представників Конгресу.

При цьому глава центробанку США повторив висновок звіту Ради з фінансової стабільності (FSB) про те, що віртуальні валюти не несуть ризиків для стабільності світової фінансової системи.