Російський президент Володимир Путін на зустрічі в Гельсінкі 16 липня запропонував лідерові США Дональду Трампу провести референдум на Донбасі.

Президент Росії Володимир Путін сказав російським дипломатам, що зробив пропозицію президенту США Дональду Трампу провести референдум для того, щоб вирішити конфлікт на Донбасі. Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на джерела, які були присутні під час зустрічі двох лідерів за закритими дверима.

За словами джерел, незважаючи на те, що Путін представляв пропозицію по Україні як знак того, що він "хоче покласти край чотирирічній кризі", на референдум може бути не так легко вмовити піти через позиції України та її прихильників у Європі.

Одне з джерел також зазначило, що Трамп попросив Путіна не обговорювати публічно ідею референдуму і дати йому час усе обміркувати.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", президент США Дональд Трамп через свого помічника з національної безпеки Джона Болтона запросив президента РФ Путіна в Вашингтон. Про це стало відомо від прес-секретаря Трампа.

В офіційному акаунті Twitter прес-секретар лідера Америки Сандра Сандерс написала про запрошення Трампом Путіна. Вона також зазначила, що обговорення майбутнього візиту вже почалося.

Нагадаємо, Україна зажадала роз'яснень від Вашингтона щодо "нових пропозицій" про врегулювання конфлікту на Донбасі і в аннексированном Криму. Їх нібито обговорювалися на зустрічі президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна в Гельсінкі.

За його словами, Київ запропонував Вашингтону офіційно спростувати цей факт, якщо подібна інформація не підтвердиться.

Зазначимо, 16 липня в Гельсінкі відбулися переговори між Трампом і Путіним. Глава Кремля в інтерв'ю російським ЗМІ заявив, що під час переговорів тет-а-тет вони обговорили "нові ідеї" по врегулюванню ситуації в Україні. Також на прес-конференції голова Путін пообіцяв зберегти транзит газу через Україну, після чого публічно пригрозив державі з приводу вступу до лав НАТО.