У п'ятницю, 20 липня - рівно 2 роки, як в центрі Києва від вибуху у власному автомобілі загинув Павло Шеремет. Його друзі і колеги збираються на місці трагедії, аби вшанувати пам'ять відомого українського журналіста.



Окрім близьких людей, тут зібралися активісти і народні депутати, повідомляє "Українська правда".



Люди приносять квіти, у деяких в руках чорні таблички з датою загибелі Шеремета і написом "Павло Шеремет. 2 роки. Вбивці досі не знайдені".

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля, який належав керівнику "Української правди" Олени Притули (в момент вибуху її в машині не було). Вибух стався о 7:45 на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка, коли Шеремет виїхав з дому по дорозі на радіоефір з керівником української Федерації легкої атлетики Ігорем Гоцул.



За попередньою інформацією, вибухівку заклали під днищем автомобіля.

Витягнутий очевидцями з салону автомобіля, Шеремет залишався живий протягом декількох хвилин і помер в кареті швидкої допомоги. За добу судмедексперти закінчили роботу над тілом загиблого журналіста і зробили висновки, що смерть наступила в результаті несумісних з життям травм і критичної для життя крововтрати.



Близькі друзі журналіста повідомили, що останнім часом Шеремет і його цивільна дружина скаржилися на стеження за собою.



Нагадаємо, більшість доказів були знайдені ніяк не правоохоронцями, а саме колегами вбитого. Журналісти не раз вимагали звітів по цій справі, але це ні до чого не приводило.

Як повідомляв "Знай.ua", через цілих 2 роки слідство стоїть не місці: ні замовники, ні організатори, ні виконавці вбивства Павла Шеремета не знайдені. Мало того, деякі докази загадковим чином просто зникають.

Також Знай.ua писав про те, нещдавно влада України зізналася, що ніяких просувань у справі Павла Шеремета немає. Саме це і викликало бурхливу реакцію медійного суспільства і з'явилася нова версія, нібито до вбивства журналіста безпосередньо причетна українська влада.