Популярність електрокарів з кожним роком лише звертає. Багато єврпейських країн взагалі почали відмовлятися від бензиновий та дизельних автомобілів та поступово переходять на екологічні види транспорту

З'явився рейтинг найпопулярніших електромобілів, які купували європейські водії у цьому році, - передає ITC.

Оновлений Nissan Leaf став найбільш продаваним електромобілем в Європі в першому півріччі 2018 року зі результатом 18 000 поставлених власникам автомобілів і 37 000 попередніх замовлень.

А от по той бік океану це авто не мало такого шаленого успіху. Американці придбали дану модель у кількості всього шість тисяч екземплярів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За офіційними даними, в період з січня по червень 2018 року в Європі було поставлено на облік понад 18 тисяч електромобілів Nissan Leaf. При цьому кількість попередніх замовлень, зібраних з жовтня 2017 роки вже перевищила 37 тисяч, тобто свій новий електромобіль поки отримав лише кожен другий замовник.

Таким чином невисокі темпи виробництва та шалений попит на дану модель, на жаль, не дає змогу поки що виробнику задовольнити всі потреби європейського авторинку.

Разом з тим тільки за останній місяць було поставлено 6 000 примірників (третина від результатів півріччя), так що незабаром можна очікувати вирівнювання ситуації.

Цікаво, що європейський ринок помітно активніше відгукнувся на нову модель, тоді як в США Nissan Leaf з показником 6 000 штук займає лише п'яте місце в рейтингу продажів після всіх трьох моделей Tesla (Model S, Model X, Model 3) і Chevy Bolt EV.

В цілому концерн Nissan-Renault домінує на європейському ринку електромобілів, так як має не тільки Nissan Leaf, а й досить популярним Renault Zoe.

Також компанія заявила, що 31 липня в продаж в Японії надійде спортивна версія електромобіля Nissan Leaf Nismo.

Нагадаємо, лідером і українського ринку також залишається Nissan Leaf.

Дивіться: найпопулярніший електрокар у Європі

Як повідомляв Знай.ua, засновник компанії Tesla Ілон Маск зробив заяву про те, що в найближчі кілька місяців компанія звільнить 9% своїх співробітників. Причиною тому стане бажання знизити витрати та досягти прибутку.

Також Знай.ua писав, що для спорткара нового покоління Roadster компанія Tesla готує пакет SpaceX, який дозволить поліпшити його технічні характеристики.