Підвищений артеріальний тиск (гіпертензія), яке називають "хворобою дорослих", може вразити і дитину. Про це на своїй сторінці у Facebook написала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Крім того, вона розвінчала ще кілька міфів про це захворювання.

Зокрема, вона спростовує думку про те, що це нібито спадкова хвороба.

"Якщо ваші батьки мають проблеми з тиском, дотримання здорового способу життя може запобігти розвитку гіпертензії, а періодичний контроль тиску - вчасно виявити проблему", - пояснює Супрун.

Також вона уточнює, що тільки регулярне лікування буде мати ефект, і спростовує існування такого явища як "робочий тиск".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Деякі люди називають високий тиск своїм нормальним станом, так як у них немає жодних скарг і негативних почуттів при цьому. Це не означає, що лікуватися не потрібно. А важливо заздалегідь виявити і лікувати. Іноді цю хворобу називають німим вбивцею - при відсутності значного дискомфорту і болю постійно підвищений тиск чинить несприятливий вплив на серце, судини і нирки", - сказано в заяві.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", через візити лисиць в господарства українців почастішали випадки зараження на сказ домашніх тварин, від яких можуть постраждати люди. У МОЗ розповіли, що слід зробити, якщо вас вкусила скажена тварина і чого категорично робити не можна. Про це написала на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Нагадаємо, на дворі літо і сезон морозива в самому розпалі. Хто ж не любить спеку побалувати себе смачненьким і холодним. А що робити, коли у вас або дитини болить горло? Чи можна в такому випадку їсти морозиво, а краще потерпіти, поки не виличетесь?

Про це розповіла голова Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

На своїй сторінці у Facebook Супрун запевнила, що хворе горло не є перешкодою відмовлятися від улюблених ласощів.

"Пройшли повз холодильник з морозивом, тому що болить горло? Повертайтеся назад і сміливо вибирайте улюблений пломбір", - говорить фахівець.