Зустріч кремлівського засідателя Володимира Путіна і глави Білого дому Дональда Трампа, що відбулася в понеділок, 16 липня, в Хельсінкі, спустошила фінський бюджет на 4 мільйони євро.

Як повідомляє телерадіокомпанія Yle, це тільки попередня оцінка: точну суму озвучать восени.



Приблизно 2,7 мільйона євро від загальної суми сплатить фінське Міністерство внутрішніх справ: 2 мільйони пішло на посилену роботу столичних правоохоронців, решта - на Центральну кримінальну поліцію і прикордонну службу.

Друга за розмірами сума - близько 1-1,15 млн євро - виставлена ​​МЗС. Левову частку витратили на оренду Палацу "Фінляндія", щоб обладнати там прес-центр і організувати його роботу: охорону, забезпечення ЗМІ харчуванням і технічне оснащення.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще


"МЗС також сплатив частину аеропортових зборів і компенсував витрати на пересування президентів. Це коштувало 150 тисяч євро", - розповідає глава прес-центру відомства Ваги Хяккінен.

Ще майже 250 тисяч євро повинна викласти Канцелярія глави Фінляндії. Ці гроші пішли на розміщення делегації американського президента в Hilton Kalastajatorppa і самого Дональда Трампа в сусідньому гостьовому будинку, а також на забезпечення каналів зв'язку, харчування та підготовку приміщень для переговорів.

Найдешевше зустріч президентів обійшлася адміністрації Хельсінкі: місто витратило в цілому приблизно 200 тисяч євро.



Нагадаємо, у соціальних мережах з'явився відкритий лист, адресований американському лідеру Дональду Трампу. Автор - батько трьох дітей, загиблих в авіакатастрофі.

"Це зробила людина, чию дупу ви тільки що розцілували: той, хто продовжує брехати про цю трагедію - це також незаперечний факт", - пише він у своєму посланні.

Як повідомляв "Знай.ua", відомий американський актор, культурист і політик від Республіканської партії Арнольд Шварценеггер не зміг втриматися після зустрічі президента Дональда Трампа з главою Кремля Володимиром Путіним.

Також Знай.ua писав про те, аналогічно жорстку позицію висловив і проукраїнський сенатор-республіканець Джон Маккейн, який поведінку Трампа як один з найганебніших виступів в історії.

"Ця прес-конференція - один із найганебніших виступів американських президентів в історії. Збитки, завдані наївністю президента Трампа, його егоїзмом, помилковою еквівалентністю і симпатією до автократів важко підрахувати. Але ясно, що саміт в Гельсінкі був трагічною помилкою", - заявив Маккейн.