У Туреччині затримали екс-керівника УФМС Росії по Чеченській Республіці Асу Дудуркаєва. Її підозрюють в зв'язках із терористами злочинного угрупування "Ісламська держава".

Затримання Дудуркаєвої

За даними місцевих правоохоронців, кілька років тому вона втекла до Сирії і стала дружиною командира терористичної групи Абу Омара аль-Шішанов, який є громадянином Грузії. Дудуркаєву затримали в ході антитерористичної операції в Стамбулі.

Разом із нею взяли під варту двох синів аль-Шішанов, про смерть якого повідомлялося ще в 2016 році. Батька Дудуркаєвої звільнили у 2013 році через скарги населення на роботу відомства, а також через те, що його донька перебувала в Сирії.

Свого часу оперативникам вдалося знайти брата, через якого втекла донька екс-начальника УФМС Чечні, в Москві. Він погодився поїхати до Сирії і спробувати повернути її з подругою назад додому.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"…попросила передати рідним, що вийшла заміж за мусульманськими традиціями і тепер без свого чоловіка вона нікуди не повернеться. Дудуркаєв, будучи керівником однієї з важливих структур, не має морального права говорити з підлеглими про мораль і моральність, патріотизм і релігію. Його рідна донька знаходиться в рядах ваххабістів і бандитів, які проливають кров мирних громадян, що підривають ісламські святині в Сирії", - таку заяву тоді розповсюдили ЗМІ.

Дивіться: Спеціальний репортаж (відсторонення Дудуркаєва від посади)

Нагадаємо, у Сколе (Львівська область) під час спроби отримати хабар затримали одіозного мера міста Володимира Москаля.

Як повідомляв Знай.ua, Павло Демчина розповів, як політики маніпулюють українцями. Також Знай.ua писав, співробітники ФСБ шантажують політв'язня Кремля Олександра Кольченка. Вони регулярно пропонують йому підписати паспорт громадянина РФ.