Зворушлива історія кохання двох папуг розлетілася по соцмережах і набрала тисячі лайків. Власниця птахів, 19-річна Маура поділилася їхніми фотографіями в Twitter.

В середині 2017 року дівчина помітила, що її папуга Ківі сумує все більше із кожним днем. Тоді вона вирішила купити йому подружку, щоб йому не було самотньо. Дівчина вибрала птаха з чорно-білим забарвленням, хоч її папужка Ківі, навпаки, дуже барвистий.

"Це була любов з першого погляду...", - написала дівчина в Twitter.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Незабаром Маура поділилася новиною про те, що у нерозлучників вилупилося 4 пташеняти і прикріпила відповідні фото. Фотографії птахів набрали більше 800 тис. лайків і майже 300 ретвітів.

Раніше "Знай.ua" писав про те, що какаду - це невеликий птах з сімейства папугоподібних, який потрапив да Європи з Австралії. Виявляється, що сталося це на два з половиною століття раніше, ніж вважалося. Фінські вчені виявили зображення птаха на рукописах, що зберігаються у бібліотеці Ватикану і датуються XIII століттям.

Це означає, що всі уявлення, які мало людство про торговельні шляхи того часу - невірні, пише The Guardian.

Так, вчені з Фінляндії під час вивчення манускрипту імператора Священної Римської імперії Фрідріха II помітили цікаву деталь - серед зображених там яструбів, чапель і горобців виявився какаду.

Рукопис "Мистецтво полювання з птахами" датується 1241 і 1248 роками. Зберігається він у бібліотеці Ватикану. На думку вчених, султан Єгипту Аль-Каміль привіз какаду Римському імператору в якості подарунка. Найвірогідніше, що в Єгипет папуга потрапив з Австралії, Нової Гвінеї або прилеглих островів.

До цього моменту вважалося, що какаду з'явилися в Європі пізніше, в XV столітті. Доктор Хізер Далтон, яка працює істориком в Університеті Мельбурна, виявила кілька років тому какаду на картині "Мадонна делла Вітторія", що зберігається в Луврі, та датується 1496 роком, - це зображення папуги вважалося найстарішим.

The Guardian повідомляє, що фінським вченим вдалося зв'язатися з доктором Далтон і повідомити їй про своє відкриття — та назвала його "видатним".

"У Європі вважали, що Австралія — це мертвий континент, там нічого не відбувалося, поки його не відкрили європейці", - зазначила Дальтон.

Тепер вченим доведеться переглядати історію, зокрема, дані про торговельні шляхи, що існували 700 років тому.