Лідер США Дональд Трамп заявив, що влада Америки можуть обкласти митом майже всі товари, які ввозяться в країну з Китаю. Про це повідомляє CNBC.

Трамп підкреслив серйозність своїх намірів і зазначив, що готовий у рази збільшити кількість обкладаються імпортними митами товарів китайського виробництва.

"Я готовий дійти до 500 млрд доларів", - заявив Трамп.

Близько місяця тому президент США оголосив про введення мит на товари з Китаю на загальну суму 50 млрд доларів. На даний момент вже реалізовано оподаткування на імпорт з Китаю на 34 млрд доларів. На таку стратегію Китай відповів дзеркальними заходами.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"Реалізація загрози Трампа призведе до того, що були митами виявиться практично весь імпорт з Китаю — у 2017 році в США було завезено китайських товарів на загальну суму $505,5 млн. Дзеркально на такий захід Китай не зможе відповісти, оскільки американських товарів він ввозить в рази менше. У 2017 році загальна вартість експорту США в Китай не дотягувала до $130 млрд", - йдеться в повідомленні.

Дивіться: Трамп запровадив заходи проти Китаю

Нагадаємо, Китай Китай через "не хочу" відповів Трампу. Всі досягнуті в ході консультацій домовленості з торгівлі між США і Китаєм втратили чинність.

Як повідомляв Знай.ua, Трамп попередив, як далеко готовий зайти. Глава Сполучених Штатів Дональд Трамп готовий збільшити мита проти Китаю і довести їх до немислимої суми: 200 мільярдів доларів. Це станеться, якщо друга сторона збільшить розмір торговельних обмежень.

Як повідомляє телеканал СNN, таким чином американський президент хоче побороти недобрсовестную політику, яку, на його думку, веде Китай.

Також Знай.ua писав, Трамп додасть Китаю ще більше головного болю. США пропонують посилити контроль над закупівлями Китаєм товарів високих технологій.