США вирішили виділити Україні 200 млн доларів на посилення безпеки і оборони в 2018 році.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства України в США на сторінці в соціальній мережі Facebook, передають Українські Новини.

"Сполучені Штати прийняли рішення про виділення Україні 200 млн доларів на меті посилення безпеки і оборони в 2018 бюджетному році", - сказано в ньому.

Зазначені кошти будуть спрямовані на надання Україні військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичне забезпечення і підготовку Збройних сил.

"Рішення Вашингтона про надання Україні 200 млн доларів у 2018 році по лінії Пентагону свідчить про незмінність позиції США щодо підтримки України в її протидії російської агресії і визнання того, що Київ продовжує послідовний рух по шляху реформ сектора безпеки і оборони", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Відповідні структури Міністерства оборони США вже почали процедури укладання контрактів на поставку військової техніки та надання послуг для оборонного сектора України в 2018 році.

Зазначимо, що в травні палата представників Конгресу США схвалила виділення в 2019 році 250 мільйонів доларів на надання військової допомоги Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", раніше міністр оборони Степан Полторак заявляв, що США мають намір надати Україні військову техніку та обладнання на 100 млн доларів найближчим часом.

Тим часом, США вже поставили ракетні комплекси Javelin в Україну.

Також "Знай.ua" писав, що привезені з США Javelin залишаються єдиними в Україні протитанковими комплексами третього покоління