Головним для перемоги над бойовиками на Донбасі є визначення мети, розробка стратегії і планування бойових дій, як пояснив журналіст Юрій Бутусов.

При цьому він виділяє шість необхідних умов для того, щоб дати мотивацію бійцям і залучити в армію додаткові сили.

"У складі кожної бойової бригади було б розумно визначити одного-двох командирів батальйонів, які володіють реальним авторитетом і досвідом бойових дій. Ці командири повинні отримати кредит довіри на підбір особового складу до своїх частин без будь-яких обмежень. Бойові батальйони повинні отримувати статус експериментальних бойових частин, з можливістю переходу на штати і організацію служби за стандартом НАТО", – пояснює перша умова Бутусов.

Кожна бойова частина, за його словами, повинна отримати конкретну бойову задачу – знищення противника на конкретній ділянці фронту з застосуванням виключно дозволених Мінськими угодами озброєнь.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Основне значення надається ведення нічного бою малими групами піхоти, оснащення військ необхідним обладнанням, застосування снайперських груп і керованих ракет. Армія повинна воювати за єдиним задумом, але деталі планування слід передати на розсуд командирів батальйонів, на їх ініціативу...", – пише журналіст.

Третьою умовою є проведення бойових дій там, де у ВСУ є перевага.

Крім того, четвертим і п'ятим умовою є інформаційний супровід бойових операцій.

"Військові дії мають в якості однієї з цілей включати відеофіксацію боїв, умілих дій українських воїнів, демонстрацію втрат противника... Війна може стати мобілізаційним проектом і ЗМІ. Заради висвітлення бойових дій було розумно налагодити організацію взаємодії ЗМІ для інформаційного шефства над конкретними бойовими частинами. Залучити журналістів у процес захисту Батьківщини, зробити більш професійною їх роботу", – підкреслює оглядач.

Останньою умовою Бутусов називає концентрацію ресурсів у бойових частинах і бюджетне планування, зосереджене саме на цьому.

Знай.uа нагадує, що в "ДНР" приведений у виконання смертний вирок.

Раніше писали, що окупанти в Донецькій області обстріляли прикордонників протитанковою керованою ракетою.