Малорота макропинна мешкає в темних глибинах Тихого океану, а виглядає так, ніби зовсім недавно прилетіла з космосу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Вчені відзначають, що вона має відповідне забарвлення тому, що частина голови у неї абсолютно прозора: риба дивиться прямо крізь свій лоб.

Унікальне створення відкрили тільки в 2009 році. Довгий час саме існування риби з прозорою головою вважали черговий газетний "качкою".

Вчені з'ясували, що яскраво-зелені очі (макропинна той ще красавчик) знаходяться в заповненій прозорою рідиною камері голови. Від зовнішнього впливу камеру захищає еластична прозора оболонка.

Вивчити дивну рибу досконально не можуть і сьогодні. Справа в тому, що мешкає вона тільки на дуже великій глибині - ловили малоротой макропинна на 800 метрах, а живе вона ще глибше.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що величезна частина Індійського океану, в якій немає кисню і життя поступово збільшується.

"Мертва зона" розміром в 1 млн кв. км. починається на глибині 100 метрів і закінчується на глибині більше 1,5 кілометрів, а вся ця площа просто позбавлена кисню.

Дослідник з Нью-Йоркського університету Абу-Дабі (ОАЕ) Зухейр Лашкар вважає, що мертве пляма в Індійському океані значно перевершує інші кліматичні катастрофи, і збільшується з кожним днем все швидше.

Вчені вважають, що мертва зона розширюється з-за глобального потепління, адже саме за останні 20 років це мертве пляма істотно збільшилася в розмірах.

Підвищення температури моря в цій зоні веде до зниження вмісту кисню у воді, а це призводить до ще більшого нагрівання води, що дозволяє збільшуватися температурі сусіднім акваторій. В результаті з регіону йде риба, гинуть коралові рифи.

Крім того варто зазначити, що матрос величезного корабля, який йшов по Тихому океані звернув увагу свієї команди на незвичне явище поблизу судна.

Команда на чолі з капітаном прийняла рішення підійти ближче до дивоного місця, проте вони навіть не підозрювали, що їх там очікує. Приближаючись до паранормального місця капітан вирішив, що натрапив на мілину, однак підійшовши ближче він докорінно змінив свою думку.

На океанській гладі з'явилося ціле поле пемзи, ніби берег раптово матеріалізувався посеред водного простору.

Капітан помітив смугу чистої води, що йде через пемзовое поле і прийняв рішення направити корабель прямо по ній. Але смуга чистої води початку розширюватися, що було вкрай незвично.

Команда судна, порадившись вирішила не резикувати та як найшвидше почала забиратись з дивного місця, і не прогадали з цим. Так, невдовзі пролунав приглушений гуркіт, ніби під водою вибухнула потужна бомба.

На поверхі вода відразу ж завирувала і стало зрозуміло, що розпочалось виверження могутнього підземного вулкана. Проте на цьому все не закінчилось. Прямо у центрі вирви з морських глибин з'явився справжній острів.

Хто живе на дні Маріанської впадини

Нагадаємо, відважна жінка кинула виклик двометровому монстру.

Як повідомляв "Знай.ua", Земля була рожевою кулькою до зародження життя.

Також "Знай.ua" писав, що археологи знайшли тонни дитячих кісток.