Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс іноземної валюти на вихідні, 21-22 липня. Так, українську валюту зміцнили до 26,44 за долар. Про це свідчать офіційні дані на сайті регулятора.

Курс валют на сьогодні

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

2644.6104 гривні за 100 доларів;

3069.7584 гривні за 100 євро;

4.1655 гривні за 10 рублів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Таким чином, курс долара, в порівнянні з показниками у середу, 18 липня, виріс у ціні на 0,22 копійки. Крім того, євро подорожчав на 25 копійок. Вартість 10 російських рублів зменшилася на 3 копійки.

Нагадаємо, до кінця літа українці можуть бути спокійними, так як в Україні, за словами експертів, не очікується істотних змін курсу долара до гривні. На переконання економічного експерта Максима Празднікова, курс американської валюти залишиться на позначці в 26-26,5 грн/$.

"Якщо ми говоримо до кінця літа, то тут навряд чи варто очікувати якихось істотних потрясінь або коливань. Тобто курс у районі 26-26,5 грн за долар – він бачиться більш-менш стабільним і не передбачається ніяких змін. Тобто вихід за межі 27 грн за долар не очікує на сьогоднішній день ніхто", - зазначає експерт.

Як повідомляв портал Знай.uа, новий криза в усьому світі, спровокована відтоком грошей з американських ринків країн, може спровокувати критичне падіння української національної валюти. Про це розповів фінансовий експерт Ерік Найман.

Також портал Знай.uа писав, що в Києві в серпні можуть початися перебої з електроенергією, а підготовка до опалювального сезону опиниться під загрозою зриву. Крім того, Кабінет міністрів перегляне тариф на газ (без зростання не обійтися), а кредити в банках можуть подорожчати. Так, в Україні з 1 серпня стартує черговий крок на шляху до запуску ринку газу - добове балансування. На простих українцях це рішення практично не вплине, проте в майбутньому це може дати поштовх розвитку ринку. У всякому разі, так стверджують в Національній комісії в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).