Громадяни Чечні, багато хто з яких є елементом російської пропагандистської мережі, озброюються фальшивими документами і під виглядом біженців приїжджають до Європи.

Про це йдеться в документальному фільмі "Холодна війна Путіна", який вийшов на екрани 8 лютого, передає "Deutsche Welle". Відзначається, що екс-працівник ФСБ, представлений під ім'ям Ігор, розповів, як Кремль відправляє своїх агентів у Європу, щоб вони злилися з мусульманською діаспорою Великобританії, Франції і Німеччини та всіма доступними засобами вплинули на політичну ситуацію, котра зіграє на руку Росії.

Читайте також: ТОП-7 страхіть про Україну від російської пропаганди

Також колишній ФСБшник розповів, що особисто брав участь у процесі підготовки "липових" документів, щоб уродженці Чечні змогли просити в Європі політичного притулку. Автор картини Егмонт Кох зазначив, що особисто бачив службове посвідчення Ігоря і має докази його роботи у спецструктурах. Обличчя героя, зрозуміло, приховано, а його голос змінено.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що в Німеччині з'явиться центр протидії прокремлівській пропаганді.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще