Група вчених з Франції заявила про те, що вони знайшли радіоактивні ізотопи у вині з Північної Кароліни.

Видання The New York Times повідомляє, що на думку експертів з Національного центру наукових досліджень, саме через ці частинки сталася аварія на японській АЕС "Фукусіма".

У ході дослідження вчені вивчили 18 пляшок каліфорнійського рожевого і червоного вина, яке було вироблено з винограду, зібраного в 2009-2012 роках.

У вині, яке було проведено після 2011 року, був знайдений радіоактивний цезій-137. Відзначається, що цей ізотоп не зустрічається в природі, він утворюється при поділі ядер у ядерних реакторах і ядерну зброю.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Вино, яке містить у собі цезій-137, не зустрічалося до середини ХХ століття, а деякі події, пов'язані з випробуваннями ядерної зброї або аваріями на атомних станціях, залишили свій відбиток. Разом з тим, як підкреслюють дослідники, присутність радіоактивних ізотопів у вині не зробило його небезпечним для здоров'я.

"Рівень вмісту ізотопу у вині нижче природного радіаційного фону, який існує по всьому світу", — заявив глава групи дослідників Міхаель Правикофф.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер, 12 липня, на підприємстві в Дніпрі стався вибух, внаслідок якого загинуло двоє людей. Про це поінформували в прес-центрі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій на території Дніпропетровської області.

Зазначається, що інцидент стався о 16:49 на вулиці курсантського Самарського району, - під час технологічного процесу в електричній печі по плавленню спеціальних металів вибухнула небезпечна суміш без подальшого горіння.

Також Знай.uа писав, у Китаї в провінції Сичуань на території індустріального парку стався вибух, в результаті якого загинули 19 осіб і ще 12 отримали поранення.

За словами влади округу Цзяньян, вибух стався на хімічному заводі китайської медицини Hengda Technology, яка виробляє хімікати для харчової і фармацевтичної промисловості.

Як повідомляв портал Знай.uа в зоні Чорнобильської АЕС двоє чоловіків зґвалтували 24-річну туристку, прив'язавши її до дерева.