Держсекретар США Майк Помпео і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час телефонної розмови, яка відбулася 21 липня, обговорили низку питань щодо боротьби з тероризмом, а також розвитку двосторонніх економічних зв'язків.

"Обговорювалися також шляхи реалізації ідей щодо координації антитерористичного процесу і взаємної мети налагодження бізнес-діалогу між приватними, недержавними суб'єктами в кожній з наших країн", - йдеться в тексті повідомлення, передають ЗМІ.

Також американські дипломати розповіли про те, що Лавров і Помпео обговорили тему надання російською стороною рівного дипломатичного доступу для США на "справедливому і взаємному рівні".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У повідомленні Держдепартаменту відсутні детальні подробиці про цей пункт бесіди глав зовнішньополітичних відомств двох країн.

Раніше "Знай.ua" писав про те, що у США зажадали від президента Дональда Трампа розповісти, про що він розмовляв тет-а-тет в Гельсінкі з лідером РФ Володимиром Путіним.

Цю інформацію повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні говориться, що найбільше претензій до президента Америки пред'являв колишній директор ЦРУ Леон Паненна. Він вважає, що американський народ має право знати, про що розмовляв Трамп з "ворогом".

Президент США вперше зустрічається з російським лідером В. Путіним, а Росія не є нашим другом. Якщо у них відбулася такого роду зустріч, то я вважаю, що президент зобов'язаний був розповісти американському народу про те, що обговорювалося на ній", - підкреслив він.

Нагадуємо також про те, що Президент Росії Володимир Путін дійсно запропонував лідерові США Дональду Трампу провести "референдум" на Сході України. Усе це, нібито, для завершення війни. Про це заявив російський журналіст, головний редактор радіо "Ехо Москви" Олексій Венедиктов у своєму Twitter, передає Politeka.

Зазначимо, що раніше американські ЗМІ з посиланням на власні джерела, повідомили, що Володимир Путін за закритими дверима розповів російським дипломатам, що зробив Дональду Трампу пропозицію про "референдум" на Сході України.

Також портал повідомляв про те, що лідер США Дональд Трамп заявив, що влада Америки можуть обкласти митом майже всі товари, які ввозяться в країну з Китаю.

Трамп підкреслив серйозність своїх намірів і зазначив, що готовий у рази збільшити кількість обкладаються імпортними митами товарів китайського виробництва.