У свіжому рейтингу Global Slavery Index, автором якого є компанія Walk Free Foundation австралійського філантропа Ендрю Форреста, говориться, що Росія потрапила до топ-10 країн з найбільшою кількістю людей у "сучасному рабстві".

Під сучасним рабством мається на увазі торгівля людьми, примусова праця, боргова кабала, шлюб з примусу і будь-які інші взаємини, які порушують фундаментальний принцип рівності і загального права на свободу та гідність. Про це пишуть австралійські ЗМІ.

Так, у Росії нарахували 794 тисячі рабів, що є одним з найбільших показників у світі. Крім РФ в першу десятку цього рейтингу потрапили також Північна Корея, Ірак, Нігерія, Конго, Індія, Пакистан, Китай, Індонезія і Філіппіни. У цих країнах сумарно проживають 60% від загальної кількості рабів у світі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що робота для українців у Європі зараз доступніше, ніж коли-небудь раніше - українських робітників, як кваліфікованих, так і не дуже, раді бачити в Європі, а уряди різних країн роблять свою візову політику все більш відкритою. Однак, є список професій, які доступні для українців, як ніякі інші.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також Знай.uа писав, скандально відомий російський протоієрей Олексій Чаплін взявся "реабілітувати" православ'я і розповісти про роль церкви у житті віруючих. Але зробив він це у своїй традиційній манері – так, що відразу не зрозумієш, попередження чи це від священика, або навпаки "провісник Апокаліпсису".

Його слова могли залишитися непоміченими, але на них вчасно звернули увагу місцеві ЗМІ. Мовляв, нарешті Чаплін таки почав називати речі своїми іменами.

Як повідомляв портал Знай.uа позбавлені волі люди, в тому числі військовополонені, ставали рабами. І цьому явищу вже багато тисяч років, на жаль, у сучасному суспільстві проблема не зникла, правда вона стала незаконною і не в таких масових масштабах. Варто пам'ятати про страшні наслідки цього явища. Щоб уберегти наше сучасне суспільство. Вразливим не дивитися!