Чергова доба на сході України не закінчилась спокійно. Бойовики вкотре порушили режим тиші, застосувавши заборонену мінськими угодами зброю. В результаті запеклих боїв не обійшлося без постраждалих серед рядів ЗСУ.

Про це відзвтували у прес-центрі Операції Об'єднаних сил у Facebook.

Представники ООС зазначили, що 22 липня противник важкого озброєння не застосовував.

"Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь по захисниках Кримського, Новоолександрівки, Зайцевого, Авдіївки, Старогнатівки, Мар’їнки, Лебединського, Талаківки, Гнутового, Водяного та Широкиного. Внаслідок бойових дій ворога один наш військовослужбовець отримав поранення", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Упродовж ночі 23 липня бойовики двічі відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Майорська та Широкиного.

За даними розвідки, двоє окупантів отримали поранення. Також пекельні кулі поранили одного військовослужбовця ЗСУ.

Нагадаємо, користувачі мережі одним фото показали, як мирні жителі Донбасу ставляться до бойовиків незаконних збройних формувань, які захопили ряд населених пунктів на сході України.

Дивіться: скільки поховала людей війна на Донбасі у 2017-му

Як повідомляв Знай.ua, у неділю, 22 липня, Донбас відвідала делегація Канади на чолі з міністром міжнародного розвитку та франкофонії Марі-Клод Бібо. Представники ООС та канадські гості обговорили ситуацію на сході України та провели переговори щодо подальшої підтримки українських військових та населення Донбасу з боку Канади.

Також Знай.ua писав, що 21 липня, з'ясувалося, що в Україні нарешті почали серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПО-16, які можуть знищити бойовиків навіть за укриттям. Про це повідомляє прес-служба державного підприємства "Укроборонпром".

"РПО-16 - термобарична зброя, яку розроблено і проводиться для українського війська за державним оборонним замовленням. Вогнемет вже вдало пройшов приймально-здавальні випробування і найближчим часом посилить військові підрозділи", - сказано в повідомленні.