Нагадуємо, що вже сьогодні, 27 липня жителі Землі зможуть спостерігати яскраве історичне явище – повне місячне затемнення, яке буде найтривалішим в цьому столітті, як повідомляє NASA.

Фаза повного затемнення триватиме 103 хвилини при максимально можливій тривалості затемнення в 108 хвилин. Явище також називають "кривавим Місяцем": супутник Землі в цей момент забарвлюється в червоно-помаранчеві кольори.

Спостерігати за затемненням можна буде і на території України. Місяць у цей день зійде в 20:39, а часткове затемнення почнеться о 21:24. Фаза повного місячного затемнення почнеться о 22:30, досягне піку в 23:21, а завершиться в 00:15 28 липня. Загальна тривалість усіх фаз затемнення складе шість годин 14 хвилин.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Раніше "Знай.uа" писав, що в п'ятницю, 27 липня, українці зможуть спостерігати найдовше місячне затемнення століття, при цьому Місяць матиме червоний відтінок, за що його називають "кривавим".

Щоправда побачити це дивовижне явище можна буде за умови відповідної погоди.

Раніше ми писали, чому ж відбувається місячне затемнення.

У цей час Земля знаходиться між Місяцем і Сонцем, її тінь падає на Місяць і закриває сонячні промені. Місячне затемнення може тривати приблизно 1 годину 40 хвилин.

Як відомо, місячне затемнення іноді називають "кривавої Місяцем. Це пов'язано з темно-червоним відтінком супутника, якого той набуває під час затемнення. Сонячне випромінювання, яке проходить по дотичній до земної поверхні, розсіюються в атмосфері Землі і частково досягає Місяця.

"Луна не завжди знаходиться в ідеальному відповідно до Сонця і Землі, тому ми не отримуємо її затемнення в кожному місячному циклі. Ви побачите, як Сонця схід і захід Землі висвітлюють поверхню Місяця - на відстані понад 350 000 км. Якщо б ви були на Місяці, ви б побачили повне сонячне затемнення, оскільки Земля блокувала б Сонце", - розповів Бред Такер, астроном з Дослідницької школи астрономії та астрофізики Австралійського національного університету.