Чим ближче в сім'ї стосунки між батьками і дітьми, тим менше другі страждають психічними розладами.

Про це повідомили фахівці з організації Marriage Foundation.

На своєму сайті вони опублікували результати останніх досліджень (використовувалися дані 11 тисяч сімей), в ході яких виявилося, що в підлітковому віці хлопчики, які прив'язані до матері, і дівчатка, прив'язані до батьків, на 40-45 відсотків рідше страждають розладом психіки. Також експерти уточнили, що такі діти набагато краще будують відносини зі своїми однолітками.

Уточнюється, що для хлопчиків важливіше, щоб батьки були в шлюбі за фактом, а для дівчаток - щоб вони були у хороших стосунках.

Дослідники впевнені, що близькість з батьками протилежної статі сприятливо впливає на самооцінку дитини.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що ми поспілкувалися з кількома психологами щодо підліткової жорстокості, яка з часом тільки посилюється. Відповіді були не втішними. Деякі вважають, що активізація дитячого насильства в Україні пов'язана в тому числі з війною на Донбасі.

"Дитяче насильство, бійки існували завжди, і викорінити це неможливо. Світ дітей відрізняється від світу дорослих тим, що у них людських норм менше, а працюють в основному природні інстинкти - інстинкт виживання, лідерства... До того ж, події на сході розвивають агресію в суспільстві, вони показують, що тільки насильство може вирішувати проблему", - розповів автор дослідження "Стоп шкільний терор" Богдан Петренко.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", винуватців звірячого побиття школярки Одесі можна буде притягти до відповідальності.Про це повідомляє Politeka.Так, поліція провела роз'яснювальну роботу з дівчатками-підлітками, які натовпом побили свою однолітку.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в месенджері WhatsApp з'явилася інтерактивна гра для неповнолітніх Момо (Momo), яку фахівці порівнюють з суїцидальної грою "Синій кіт".