У четвер, 9 серпня, заарештовані колишні бійці розформованої роти МВС "Торнадо", які знаходяться в Лук'янівському СІЗО Києва, відмовилися виходити зі своїх камер для подальшого етапування і забарикадувалися там.

Про це повідомили в ефірі одного з телеканалів.

Зокрема, нардеп Ігор Мосійчук розповів, що скандальна ситуація виникла через раптове рішення етапувати колишніх бійців розформованого батальйону "Торнадо"

"Наскільки мені відомо, нібито в незапланованому порядку було прийняте рішення кудись етапувати всіх заарештованих бійців "Торнадо", незважаючи на те, що 17 серпня у них мало відбуватися чергове судове засідання", - повідомив народний депутат від фракції Радикальна партія Ігор Мосійчук.

За даними Військової прокуратури Київського гарнізону, колишні бійці використовували засоби мобільного зв'язку і за попередньою змовою тиснули на іноземця, вимагали від нього передати їм майно або право на майно. Вони також готували масові заворушення, до яких закликали в’язнів ізолятора.

На відео з камери "торнадівців" видно, що там вони перебувають з палицями, у них закриті обличчя. Вони заявили, що їх хочуть "по одному поламати і розвезти по Україні", але вони цього не дозволять. Крім того, вони кричать: "Зеки, сьогодні нас, завтра вас! Чого ви мовчите". Також на відео екс-боєць стверджує, що їхня справа сфальсифікована і тому є докази.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Правоохоронцям вдалося увійти в камери, де в рамках обшуків вони знайшли і вилучили комп'ютерну техніку, заборонені предмети, зокрема зброю - від саморобних вибухових пакетів до холодної.

Під час слідчих дій екс-торнадівці погрожували фізичною розправою і вбивством, облили співробітників правоохоронних органів бензином і намагалися підпалити. Також у правоохоронців були кинуті саморобні вибухові пристрої, начинені металевими предметами. В результаті, силовики отримали тілесні ушкодження.

Крім того ЗМІ повідомляють, що екс-бійців вдалося етапувати, для чого було залучено спецназ і Національну гвардію. До ізолятора підігнали три автозаки, однак прихильники "Торнадо" намагалися перешкодити правоохоронцям. Силовики буквально розчистили шлях.

Так, повідомляється, що із СІЗО вивезли трьох колишніх "торнадівців" - екс-командира підрозділу Руслана Онищенка, його заступника Миколу Цукурова і колишнього командира групи Анатолія Пламадялу.

Водночас прес-секретар заступника міністра юстиції України Юрій Маслак на брифінгу біля будівлі СІЗО відмовився назвати прізвища етапованих і додав, що трьох учасників бунту перевели в інші ізолятори в Київській області, а чотирьох помістили в карцер Лук'янівського СІЗО.

Засуджені екс-бійці батальйону "Торнадо" влаштували бунт у Лук'янівському СІЗО

Нагадаємо, на Лук'янівку стягують озброєних бійців.

Як повідомляв "Знай.ua", суд продовжив "відпустку" Савченко.

Також "Знай.ua" писав, що опубліковано фото того, як "торнадівці" розважаються в СІЗО.