Пішохідну зону Хрещатика планують продовжити до Бессарабської площі. Про це в радіоефірі розповів заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін, повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Також чиновник зазначив: "Планується розширення пішохідної зони для жителів і гостей столиці, які будуть рухатися з Хрещатика до Бессарабки, шляхом перекриття вулиці, практично наповненою припаркованими авто".

За його словами, цей проект буде реалізований в рамках нової стратегії розвитку міста.

Рахматуллін також додав: "В цілому, Київ був автомобільним містом, але продовження старої стратегії призведе тільки до погіршення транспортної ситуації, яка вже на межі. Відповідно, зараз ми розвиваємо пішохідні зони, встановлюємо паркувальні стовпчики, щоб автомобілісти не заїжджали на тротуари ".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Чиновник також нагадав, що згідно з нової транспортної політики, зараз в Києві реалізується проект "Пішохідний Поділ".

Як раніше повідомляло видання, з 1 травня на Подолі розширена пішохідна зона на Контрактовій площі і вулиці Сагайдачного, а також удосконалена схема руху транспорту.

Далі планувалося зміна напрямку вулиці Андріївської та проїзду Боричів узвіз - вулиця Набережно-Хрещатицька і Братська, що збільшить пропускну здатність Поштової площі. Також планувалося перенести кінцеву зупинку трамваїв з вулиці Спаській ближче до Контрактового дому.

Нагадаємо, у Києві муніципальні інспектори вже незабаром отримати право складати адміністративні протоколи, виписувати штрафи і евакуювати неправильно припарковані автомобілі. Нововведення запрацюють вже з 27 вересня.

Як повідомляв Знай.ua, на тлі очікування Томоса про автокефалію української церкви з’являлися вброси про те, нібито Петро Порошенко "зажав" 15 – 25 млн. доларів, буцімто зібраних олігархами для хабара Константинопольському патріарху. Звісно, ці фейки навряд чи мають щось спільне з дійсністю. І зовсім не через те, що наші олігархи не стали б "скидатися" на патріотичний церковний проект. Вони цілком могли б розщедритися – тим більше, на проект, що ним опікується безпосередньо президент. Наприклад, в обмін на деякі преференції від держави.

Також Знай.ua писав про те, що минуло 80 днів, як політв’язень Кремля Олег Сенцов оголосив про голодування. Того торутри тривають і стан з кожним днем погіршується. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова звернулася до російської омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням перевести Сенцова до лікарні.